meditatie, op de vleugels van de geest

Deze meditatie gaat over lichtenergie die troost, koestert en transformeert.

Ga zo lekker mogelijk zitten met je benen ietsje uit elkaar en je voeten op de grond. Adem rustig door je neus in helemaal naar je buik. Nu adem je door je mond uit langzaam en ontspannen. Voel de beweging van je lichaam bij deze manier van ademen. Laat deze manier van ademen  in jou eigen ritme doorgaan.

Ga nu naar je lichaam zodat ook dit zich kan gaan ontspannen. Je voeten, je benen, je armen en schouders, je buik en je nek. Ga dan je naar je hoofd, ook je gedachten kunnen zich op een ontspannen manier verbinden met je lichaam en het ritme van je ademhaling.Laat alle gedachten maar komen en gaan. Net als de golven van de zee die het strand oprollen. Of als de wind,  die het rijpe koren doet wuiven op een warme zomerdag. Een behaaglijk en ontspannen ritme.

Een zuiver licht

Zo zijn we weer bij het inademen. Langzaam en gemakkelijk naar je buik. Uitademen. Rustig en ontspannen. In je eigen tempo en je eigen manier… Ook je geest krijgt nu  de kans om tot rust te komen en vrij te worden. Laat het maar gebeuren. Als je het wilt kan je nu ervaren dat je midden in een heel mooi stralend licht zit,  een krachtige energie. Dit is de bron die liefde heet. Een prachtig groen licht of  zuiver wit, misschien is het blauw. Jij weet welke kleur deze  zuivere, warme, behaaglijke en liefdevolle lichtenergie heeft.

Dit spirituele licht, dat omringt je met liefde, rust en warmte. Voel hoe het een geheel met je wordt. Bij elke inademing vult je lichaam zich met dit zuivere licht. Elk plekje van je lichaam en je geest. Wanneer je eenmaal gevuld bent, kan je door al je poriën uitstralen wat je ontvangen hebt. Liefde, rust en warmte. Deze spirituele lichtenergie die kan helen en reinigen. Troosten, koesteren en transformeren. Bij elke inademing wordt nu de uitstraling van dit zuivere licht, deze  liefdesenergie krachtiger, groter. Nu kan je gaan geven… aan wie of wat je ook wilt. Ontvangen en geven, Inademen, ontvangen. Uitademen, geven, in een eindeloze cyclus.

Op reis

Ontspannen en rustig, helemaal vanzelf. Nu kan je op dit ritme  jou eigen reis gaan maken, je geest is vrij. Laat je gaan in de bescherming van deze liefdevolle omarming die alles en iedereen verbindt. Dit prachtige licht dat je straks weer terug brengt. Voel je vrij om je eigen reis maken . Wees vrij om te gaan waar je geest je brengt.

Of zweef met mij mee naar de plek die we allen al kennen, vanuit onze oorsprong. Het krachtige licht dat je omhult wordt intenser, er is niets anders dan dit licht dat je voorzichtig optilt. Hoger, licht als een veertje. Al maar verder en verder. Je zweeft op de vleugels van je geest. Naar wat er is, wat er komt en wat er ooit is geweest. Alsof je gedragen wordt door de tijd.

Heel rustig en ontspannen voel je hoe je langzaam neerkomt op een plek die  stilte ademt. Een natuurlijke ruime plek in ongerepte natuur. Het licht is er zacht  en warm. Het groen lijkt anders en intenser dan normaal, maar toch ook weer heel vertrouwt. Alles lijkt uit licht te bestaan. Het blauw van de lucht. De zachte grond onder je voeten. Ja, ook de donkere kleur van de rotsen lijkt te stralen. Zelfs de wind geeft licht. Luister, luister naar de geluiden. Ook alle geluiden klinken zuiverder. lichter, indringender.

De waterval

Je loopt op  zacht mos, dat veert onder je voeten. Verken nu rustig de omgeving. Alles lijkt nieuw en toch weet je dat je hier eerder bent geweest. Zo vertrouwd… Het is als een soort thuis komen. Wanneer je doorloopt kom je bij een helder meertje met een zilveren waterval. Het water klatert naar beneden. Verfrissende zilveren druppeltjes maken een prachtige regenboog die alles verbindt.

Zonder te hoeven nadenken stap je in het zilveren water dat je op een zachte manier lijkt te strelen.  Het voelt alsof je alle zorgen, vermoeidheid en volwassenheid van je mag spoelen. En met een kinderlijke wijsheid weet je dat je haast thuis bent en dat alleen het nu bestaat en telt.

Langzaam loop je verder het water in naar de waterval toe. Als het vallende water  over je heen stroomt lijkt alles te veranderen in licht. Alles heeft kleur, elke druppel een regenboog. Het vallende water klinkt als vele stemmen. Gesprekken, zacht fluisterend, indringend, verkennend en verhalend. Luister naar deze geluiden, die ons allen verbinden. Hier in deze sprankelende waterval komt alles te samen, alle werelden, alle kennis, alle liefde.

De vallei met bloemen

Door dit wijze water heen gelopen kom je in een soort vallei. Een gouden gloed  als van de ondergaande zon geeft de lome sfeer van een warme zomeravond. Voor je ligt een lieflijke paradijs,  vol met prachtige bloemen, kleine en grote, in duizenden kleuren. Zij verspreiden hun geur over de vallei ,een zwoele mengeling van geuren en kleuren. Vol en indringend. Kleine kabbelende beekjes waar je aan hun oevers de mooiste edelstenen kunt vinden, zoeken hun sprankelende weg in deze zuivere wereld . Alles ademt en schittert, in een zacht verlangen om geplukt en gevonden te worden.

Hier in dit paradijs is je thuis, dit is de plek waar liefde woont, waar liefde groeit. Dit is de bron van de zuivere liefde. Hier begint het mooiste ontvangen en geven. Alles wat je ziet, ruikt en voelt, ja alles wat je nu ervaart binnen en buiten jezelf, bestaat uit liefdevolle energie. Elke bloem en steen. De lucht en het water. Alles geeft rust, verzoening of heling. Reiniging en troost. Hier, op deze plek kan de transformatie beginnen.

Probeer met een kinderlijk verlangen deze wereld te betreden. Loop, huppel of ren deze wonderschone vallei in. Wees als een kind in een pretpark, zonder remmingen. Je mag alles willen, aanraken, plukken, proeven en  pakken. Elke steen, elke bloem. Beleef deze magische wereld met de onschuld van een kind.

Wanneer je bukt  naar een mooie bloem, buigt deze zich bereidwillig naar je toe, verlangend om geplukt te worden. Eenmaal geplukt lost deze op en je weet dat de energie van deze bloem de weg vindt naar de aarde. Een hele mooie steen fonkelt je tegemoet. Bij het oppakken voel je de krachtige energie vrij komen richting de aarde. Ook de steen verdwijnt. Andere bloemen buigen en roepen, edelstenen lichten verlangend op. Pak me, pluk me. Geef me aan alles en iedereen op aarde.

Troosten, reinigen en transformeren

Laat je leiden door de kracht van deze unieke plek. Pluk. Laat je leiden door jou eigen weten van de aarde Naar wie of wat,  en waar mag deze krachtige licht energie toe om te helen en te koesteren. Te reinigen of te troosten. Transformeren. Alles wat je aanraakt lost zich op. Zuivere liefdevolle lichtenergie beweegt zich richting de aarde. Dankbaar dat jij hem hebt vrij gemaakt.

Je zult nu gaan merken dat de vallei steeds lichter en ijler wordt. De warme gouden gloed steeds intenser. Alles om je heen vervaagt. Je ademt  het gouden licht in tot je er weer helemaal mee gevuld bent. Nu wordt je lichter, al maar lichter. Zo licht als een veertje. In de liefdevolle omarming van dit prachtige licht wordt je weer opgetild. Zachtjes zweef je over de vallei die opnieuw aan het ontstaan is, en zijn geur en kleur alweer laat zien. Je zweeft boven de waterval met de stemmen. Door de  regenboog en over de ruime plek in de ongerepte natuur.

Zo zweef je weer op de vleugels van je geest, terug naar waar we deze reis zijn begonnen. Gedragen en gekoesterd door het liefdevolle licht. Rustig, in je eigen tempo ga je terug naar je lichaam. Lichaam en geest worden weer een geheel. Merk dat de zwaartekracht van de aarde je helpt. Als je voelt dat je weer helemaal terug bent richt je aandacht op je voeten en je benen. Hierna ga je naar je handen en armen. Beweeg je ledematen. Rek je ontspannen uit en open rustig je ogen.

6 gedachten over “meditatie, op de vleugels van de geest”

 1. Hallo Ria,
  Een mooie meditatie!
  Staat deze op een CD-tje? Mediteren lukt me nl. beter als ik geleid word door een stem.
  Een lieve groet,
  Ria

 2. Beste Ria

  Wat fijn dat je het een mooie meditatie vindt. Jammer genoeg staat deze nog niet op CD. Misschien in de toekomst. Dan laat ik dat weten via mijn web log.

  Groet,
  Ria

Een reactie plaatsen