Dromen waarmaken; begin in de lente!

Het is weer een nieuwe lente! Voor mij betekent dit letterlijk een nieuw begin. Ik kijk naar de natuur en verbaas me telkens weer dat alles wat dood en lelijk lijkt, langzaam weer tot bloei komt en mooi wordt. Dit hoor je ook met je dromen en idealen te doen.

Onderzoek bij jezelf of er iets is wat je altijd hebt willen doen of leren. Kijk in de spiegel en zie wie je bent. Maak contact met jezelf en geef je dromen en idealen een goede voedingsbodem om tot ontwikkeling te komen.

Dromen kunnen tot bloei komen

Laat het mooie in je groeien tot het genoeg gegroeid is om een nieuwe start te maken. Neem als voeding de stimulans van de mensen die om je geven en van je houden. Luister naar de woorden die ze zeggen. Voel het vertrouwen dat ze in je hebben en de kracht die ze je willen geven.

Dat is de voedingsbodem die je aangeboden krijgt. Soms wil je daar niet naar luisteren, net alsof de winter nog in je geest zit. Maar juist de lente geeft je een positieve impuls en zorgt er voor dat je binding maakt met je dromen. Je ontwaakt een beetje en je voelt weer de drang om ze waar te maken.

Maar je bent te onzeker of het wel lukt en of je kan bereiken wat je graag wilt. Luisteren en hulp vragen aan de mensen in je omgeving is soms zo moeilijk dat je je dromen alleen maar droomt en niet durft te verwezenlijken.

Zelfcompassie is een goed begin

 Begin met zelfcompassie. Dit is de manier om veerkracht te creëren. Kijk niet gewoon in de spiegel, maar heel dichtbij in je eigen ogen. Voor sommige mensen is dit eng en confronterend. Toch is dit de manier om met compassie naar jezelf te kijken, te praten en te luisteren. Liefdevol en met open interesse, in plaats van kritisch.

Begroet jezelf en beloof dat je goed voor jezelf zal zorgen. Schrijf je dromen op en schrijf erbij wat je van jezelf  nodig hebt om ze te kunnen verwezenlijken. Nu kijk je wat je vandaag kan doen om deze droom voeding te geven. Stap voor stap.

Met vallen en opstaan verder bouwen

Ook al lukt het niet in een keer, hou vol. Luister ook naar de mensen om je heen en neem hun hulp en steun aan. Je bent nooit te oud en het is nooit te laat om je dromen uit te laten komen en gelukkig te worden. Ga door als het even tegen zit. Kijk naar de natuur die altijd de veerkracht vindt om te herstellen en te vernieuwen.

Sommige van je oude negatieve gewoonten heb je niet meer nodig en verlangen nieuwe positieve impulsen. Toch zijn deze soms net onkruid en moet je ze  niet de kans geven om weer te groeien. Ze zullen misschien steeds opnieuw de kop op steken waardoor je het vertrouwen lijkt te raken.

Zet door en verlies je dromen niet uit het oog. Een bekend gezegde luid: “Het gaat er niet om of je neer gaat, maar het gaat erom dat je weer opstaat!”.

Vertel je dromen aan de mensen die om je geven

Iedereen heeft mensen nodig om te kunnen groeien. Je kan heel veel zelf, maar wanneer je je dromen durft te delen met de gene die om je geven of naar je willen luisteren dan zal je merken dat er altijd mensen zijn die je helpen je dromen waar te maken.

In mijn praktijk komen mensen voor een consult life coaching. Zij willen dromen waarmaken en sommige zijn al begonnen maar weten niet zo goed hoe ze verder kunnen. Andere willen hiermee beginnen maar hebben het gevoel alleen te staan en willen spiegelen. Een ding hebben ze allemaal gemeen, ze zijn gestopt met dromen!

Leef je dromen en maak een nieuw begin

Ik weet als geen ander dat je soms denkt dat je iets niet kan. De steun en het begrip van allen die om mij geven of van mij houden hebben mij geholpen een deel van mij dromen waar te maken. Door deze mensen kan ik opstaan als het even te moeilijk voor me wordt.

Zij verwoorden wie ik ben en wat ik wil. Zie deze lente als een nieuw begin voor jou en ga je dromen leven. Ga luisteren en praten met de genen die bij je horen en van je houden. Of zoek hulp op een andere manier maar doe zoals de natuur en stimuleer je groeiproces. Ga je geluk achterna!

1 gedachte over “Dromen waarmaken; begin in de lente!”

Een reactie plaatsen