HSP coaching voor hoogsensitieve kinderen en volwassenen

Als hsp coach en therapeut kan ik  een verbinding maken met de emotie en de persoonlijkheid van de cliënt. Op deze wijze “lees” ik mijn cliënten. Daardoor zijn de consulten en trainingen persoonlijk en veilig. Mijn hoog sensitiviteit zorgt voor een milde maar directe en confronterende manier van werken.

Zowel in de coaching, de therapieën en de mindfulness is de hsp mijn gereedschap. Doordat ik direct een beeld van de cliënt en de klachten krijg, en dit bespreek, kan de coaching of therapie direct starten. Hierdoor is een intake niet nodig.

HSP coaching voor hoog sensitieve kinderen en volwassenen

Hsp coaching van hsp volwassenen en hsp kinderen is een door de jaren heen geleerde specialiteit. Veel mensen die hoog gevoelig zijn hebben last van deze hoog sensitiviteit. De klachten kunnen variëren van onzekerheid, vermoeidheid, een te groot verantwoordelijkheids-  of rechtvaardigheids-gevoel tot lichamelijke problemen.

Doordat mensen met hsp onbewust emoties van andere mensen kunnen ervaren is er ook vaak emotionele instabiliteit. De gevoeligheid voor sferen in huizen en gebouwen zorgt voor veel onrust en kan zelfs angstig maken. Veel hsp kinderen durven daarom niet alleen in hun kamer te zijn. Ook hebben zij problemen met veranderingen.

Het doel van hsp coaching is de cliënt te leren de eigen ruimte in te nemen en zich te beschermen tegen het te veel aan prikkels. Doordat ik zelf hoogsensitief ben is er directe herkenning en zijn de technieken die ik meegeef ontstaan uit ondervinding. Men leert anders omgaan met hsp zodat er meer zelfvertrouwen, rust en vitaliteit ontstaat.