Zelfcompassie, hsp coaching

Zelfcompassie leert je voor jezelf te zorgen en te troosten. Compassie voor jezelf betekent dat je jezelf accepteert en respecteert. Mensen kunnen niet alles zijn of hebben wat ze willen. Je kan gefrustreerd zijn of angstig. Je maakt fouten, lijdt verlies en loopt tegen je eigen grenzen aan. Of je voldoet niet aan je eigen idealen.

Dit is een realiteit waar we allemaal mee te maken krijgen. Als je deze realiteit ontkent of er tegen vecht, verhoogt dat stress, frustratie en zelfkritiek.

Hsp coaching naar zelfcompassie

In de coaching naar zelfcompassie leer je deze realiteit met vriendelijkheid accepteren. Je leert dat je een mens bent met positieve en negatieve kanten. Door mindfulness oefeningen, die heel persoonlijk kunnen zijn, leer je om objectief en met compassie naar jezelf te kijken. Je komt te weten wie je bent.

Je leert kijken naar je goede en minder goede kanten en deze te accepteren. Ook kom je te weten wat je aan jezelf kan geven om je fijn, ontspannen en zeker te voelen. Hierdoor ervaar je meer emotionele balans.

Mensen met zelfcompassie weten dat onvolmaaktheid, mislukking en de ervaring van problemen in het leven onvermijdelijk zijn. Zelfcompassie is de erkenning dat onvolkomenheden en leed ervaringen zijn die alle mensen meemaken.

Heb je vragen of interesse in een consult, laat een berichtje achter of neem contact op