Hsp gezinstherapie

Hsp gezinstherapie heeft tot doel elkaar beter te begrijpen, onderlinge spanningen op te lossen en de rust binnen het gezin te herstellen. Ik ga in gesprek met de ouders of verzorgers van kinderen en de kinderen gaan spelen.

Tijdens het consult observeer ik, op een hoog sensitieve manier,  de verbale en non verbale communicatie die er in het gezin is. Zodat ik inzicht krijg wat voor persoonlijkheden er zijn en hoe deze op elkaar reageren.

Hierdoor ontstaat er een goed beeld van het functioneren en de gewoontepatronen van het gezin. Tijdens de hsp therapie worden de problemen en frustraties van elk gezinslid besproken.

Zodra kinderen oud genoeg zijn krijgen zij de gelegenheid om zich te uiten en deel te nemen aan het gesprek. Zo kan er heel gericht gekeken worden wat elk gezinslid nodig heeft om samen een goed geheel te vormen.

Hsp kindertherapie & coaching

Dit is een vorm van hsp coaching waarin de behoeften en het welzijn van het kind centraal staan. Angsten en onzekerheden, stress of rouw zijn een aantal gebieden waar ik kinderen in begeleid. Samen kijken we naar de  persoonlijkheid van het kind, waar het last van heeft en wat voor problemen er zijn.

De kinderen leren wat er anders kan en krijgen tips mee zodat er een fijnere manier van opgroeien kan beginnen. Tijdens de hsp kindertherapie is het mogelijk om als ouder of verzorger aanwezig te zijn als dat voor het kind beter is.