Mindfulness meditatie, een middel om tot rust te komen

Tijdens de mindfulness training leer ik de cliënt meditatie te gebruiken om zich te bekwamen in het mindfull leven. Hierbij kan ik door middel van mijn stem begeleiding geven, waardoor de verschillende stappen gemakkelijk te volgen zijn.

Meditatie is een middel om tot rust te komen en nieuwe keuzes te maken.Men leert stap voor stap hoe men thuis, zonder een begeleidende stem, zelf kan mediteren.

Verschillende mindfulness meditaties

Er zijn verschillende soorten meditatie die samen een geheel vormen.

  • De ademmeditatie. Je leert dat je je adem ontspannen kan volgen en observeren zonder deze te willen veranderen.
  • De geluidmeditatie leert je geluiden te observeren en bewust te luisteren naar wat er buiten en hierna binnen jezelf aan geluid is zonder er mee bezig te zijn.
  • De gedachtemeditatie gaat over je gedachten Deze heeft tot doel dat je gedachten kunt bekijken zodat ze je niet meer in de weg zitten om tot rust te komen.
  • De lichaamsgerichte meditatie laat je je lichaam observeren en accepteren.
  • De gevoelsmeditatie laat je de gevoelens en emoties bekijken en accepteren in het hier en nu zonder dat ze je in de weg zitten.

Al deze meditaties zijn afzonderlijk te doen. Hierdoor kan je gericht kiezen welke je nodig hebt om te rust te komen. Natuurlijk kan je ze te koppelen zodat de totale meditatie helpt om anders te leven.

De coaching leert je dat je door aandacht, compassie en respect voor jezelf tot rust kan komen en ontspannen. Doordat de consulten individueel zijn is het veilig en vertrouwd.