Mindfulness voor rationele mannen

Veel mannen hebben helemaal niks met mindfulness. Ze vinden het maar zweverig en zoeken liever rationele oplossingen voor hun problemen. Als er een bepaalde emotie komt dan duiken ze in hun hoofd en zoeken van daar uit een oplossing. Goed nadenken en dan komt alles goed! Vaak hebben mannen geleerd dat emotie niet mannelijk is. Hierdoor laat je een belangrijk deel van jezelf onbenut en kan er irritatie en stress ontstaan.

Mindfulness training voor rationele mannen heeft niets zweverigs. Tijdens de training leer je naar jezelf luisteren op een manier die past bij je persoonlijkheid. We gaan op een realistische manier kijken naar je irritatie en stress. Je leert hoe je hier anders mee om kan gaan zodat je er veel minder last van ondervindt.

Irritatie en stress als uitgangspunt

Als je niet naar je emotie luistert en deze wegstopt of omzeilt, met allerlei rationele gedachten, kan je vastlopen. Irritatie en stress worden het uitgangspunt van functioneren. Je gaat voorbij aan jezelf en kan niet goed weten wat je gedachten en emotie in je lichaam doen. Je probeert zo snel mogelijk je doelen te bereiken om maar van de negatieve gevoelens af te zijn. Zo wordt het doel je uitgangspunt en niet jij zelf. Hierdoor neemt de onvrede, en daardoor ook weer het denken, toe.

Als eerste is de erkenning dat je niet alles met denken kan oplossen een belangrijke stap. Het kiezen om ook eens te kijken naar wat je voelt en wat je daarbij denkt is een goede investering in jezelf. Observeren wat de verschillen zijn tussen voelen en denken, en hoe deze te benutten zal rendement op leveren. Je zal met veel minder denken en veel meer rust vanuit jezelf kunnen functioneren en presteren.

Wil je het een keer een kans geven laat een bericht achter of neem contact op.

Een reactie plaatsen