Meditatie voor partners

Deze meditatie is geschreven voor partners, maar kan ook gedaan worden met meerdere personen. Mensen die ervaren zijn zullen hem gemakkelijker vinden dan onervaren personen. De meditatie is bedoeld om de eenheid met jezelf en elkaar te ervaren.

Ontspanning

Tijdens deze meditatie is het nodig om het juiste ritme te vinden. Probeer te ervaren wat je eigen ritme is door eerst je voeten wat verder van je af te zetten. Voel hoe je manier van zitten er door veranderd, ontspannen en comfortabeler wordt. Richt nu je aandacht naar binnen en ervaar hoe je lichaam voelt, je benen, je armen, je schouders en je nek.

Wordt één met je lichaam en laat alles zijn zoals het is. Probeer het ritme van je lichaam te herkennen. Laat alle ervaringen er zijn zodat het ritme van je lichaam gelijkmatiger wordt. Volg het ritme van je ademhaling. Als je nu je eigen ritme herkent en ervaart, ben je klaar om je aandacht te richten op de ander.

Samen een ritme vinden

Ervaar het samen zijn. Let op het ritme van de ander, rustig en geduldig.Voel deze aanwezigheid zonder druk of dwang. Luister naar de ademhaling van de ander. Voel hoe je elkaar zoekt en vind. Neem er alle tijd voor. Heel rustig zullen jullie ritmes één worden. In een ritme, een eenheid, een verbondenheid. Luister en voel die verbondenheid in liefde en erkenning.

Laat jullie kernen samenvloeien tot een pulserend ritme, een energie. Wordt energie. Probeer de beweging en het pulseren van deze energie te ervaren. Laat verwachting en twijfel los. Concentreer je op het ritme van verbondenheid en vrijheid.

Alles is in beweging en alles is verbonden. Ervaar de ruimte. Nu kunnen jullie als eenheid maar met de verschillende kernen van persoonlijkheid, in je geest op reis gaan in de tijd. De enige bagage die jullie meenemen is je energie en de verbondenheid met elkaar en met alles in je en om je heen.

Ieder zijn eigen weg

Elk zal een eigen weg kiezen, maar het zal tegelijkertijd de weg van de ander zijn. Anders maar toch hetzelfde. Laat vanuit het ritme de weg zich voor je openen. Blijf nu nog even waar je bent, en voel de verbondenheid met je eigen weg. Probeer in alle rust de verbondenheid te ervaren met de weg die je al hebt afgelegd, het verleden. Voel het ritme van alles dat moeilijk voor je was, je verdriet en pijn…

Verbind de energie van deze herinnering met het krachtige pulseren van de energie van alle fijne, lieve en vrolijke herinneringen. Ervaar de positieve kracht die uitgaat van de verbinding met de weg die je hebt afgelegd.

Ervaring en weten

Van alles wat er aan ervaring is. Alles dat er geleerd is. Deze krachtige energie is verbonden met de energie van ander. De ander die de zelfde weg gaat maar op een andere manier. Voel het weten vanuit de herinneringen van jezelf en de ander, laat deze energieën samen gaan in een ritme.

Een ritme van acceptatie en aanvaarding, vergeving en liefde. Nu kan het verleden en het heden in elkaar op gaan. Alles aanwezig op hetzelfde moment. Alles tezamen, de eenheid. Weet dat er nu een nieuw ritme ontstaat. Neem de tijd om dit ritme in rust te aanvaarden. Voel de energie van de liefde in dit samengaan…Het nu is krachtiger dan ooit tevoren.

De weg

Nu ben je klaar om je te verbinden met je toekomst. Ervaar hoe de energie van jezelf en de ander verbonden is met alles wat voor je ligt. Verleden heden en toekomst, alles gelijk aan de oneindigheid. Jullie samenzijn in harmonie met je eigen persoonlijkheid, invulling en verwachting.

Laat gebeuren wat gebeurt. Zonder zoeken of dwang. Jouw ervaring en die van de ander, verbonden met alles wat is, wat komt en wat is geweest. Ervaar jullie weg en aanvaard hem met liefde.

 

 

 

Een reactie plaatsen