Magnetiseren bij pijn, vermoeidheid en stress

Tijdens de hsp coaching kan je kiezen voor het magnetiseren om het energielichaam in balans te brengen. Zowel bij lichamelijke klachten als hoofdpijn, spierpijnen en spanningspijnen als vermoeidheid en stressklachten kunnen worden verlicht.

Het energielichaam kan op allerlei manieren uit balans raken. Soms gebeurt dit heel geleidelijk door gewoontepatronen of een ongezonde levensstijl. Of doordat je veel te druk bent om genoeg te kunnen ontspannen. Je hebt dan pas later in de gaten dat je niet meer lekker in je vel zit.

Maar je kan ook een verstoring krijgen door ziekte of een heftige gebeurtenis die je uit balans brengt. Of doordat je stress hebt voor een examen of een presentatie enzovoorts. Je energieniveau kan te laag zijn om zelf weer op gang te komen.

Verlichting voor rug en schouderklachten

De cliënte die bij me kwam had al een hele poos last van pijn in haar rug en schouders en had al diverse therapieën geprobeerd. Nu was de vraag of magnetiseren verlichting kon brengen. Tijdens het coachingsgesprek kwam aan het licht dat er ook sprake was van veel spanning en angsten. De rug en schouderklachten waren hieruit ontstaan.

Haar energielichaam was juist in haar rug en schouders  uit balans geraakt. Door tijdens het magnetiseren de nadruk te leggen bij de ontspanning en de pijnklachten is er een grote pijnreductie gekomen.

Veel pijnklachten komen voort uit spanning

Ook hoofdpijnklachten kunnen voortvloeien uit stress en spanning. Op een dag stapte er een meneer mijn praktijkruimte binnen die elk weekend hoofdpijn had. Soms zo erg dat hij het hele weekend in zijn bed lag.

De hele week had hij geen last en ook niet als hij in het weekend door werkte. We zijn gaan kijken waar hij zijn ontspanning nam tijdens zijn werkweek. Dis was er dus helemaal niet! Hij werkte van vroeg in de ochtend tot laat in de avond en rolde dan doodmoe zijn bed in.

Tijdens de lunchpauze keek hij zijn mail na en het diner schoot er wel eens bij in. Om bij deze man verandering te kunnen brengen moest hij naast het magnetiseren ook zijn werkritme aanpassen. Samen hebben we gekeken welke ontspanningsoefeningen er voor zo’n workaholic geschikt zijn.

Een kind met buikpijn magnetiseren

Zo kreeg ik ook een keer een verzoek om een kind van een jaar of acht met buikpijn te behandelen. Het is zo belangrijk om te weten waardoor een klacht is ontstaan dus ook nu vond er eerst een hsp gesprek plaats.

Hieruit kwam naar voren dat dit kind het niet fijn had op school en gepest werd. Ook de interactie met de docent liep niet naar wens en elke dag was er spanning om naar school te gaan. Dit kind had dus wel baat bij het magnetiseren maar nog veel meer aan assertiviteitstraining en aan de keuze van de ouders om voor een andere school te kiezen.

Ook baby’s kunnen in balans worden gebracht

Het energielichaam van baby’s kan ook uit balans zijn. De darmpjes werken nog niet naar behoren of het slaapritme is verstoord. Soms merkt een moeder dat haar kindje niet lekker in het velletje zit maar is de oorzaak onbekend.

Dan kan voorzichtig magnetiseren de onrust weghalen en vaak komen we er dan achter wat er aan de hand kan zijn. Door middel van mijn hoog sensitiviteit kan ik voelen wat de persoonlijkheid van de baby is en waar het last van heeft.

Een moeder weet vaak meer dan ze zelf denkt daarom is het belangrijk om te kijken of er een reden te vinden is voor de onrust. Samen kunnen we kijken wat het kindje nodig heeft om zich fijn te voelen.

Kan magnetiseren bij klachten veroorzaakt door een ziekte?

Deze vraag krijg ik met regelmaat. Bij mensen die door een ziekte, of de medicijnen hier tegen, klachten krijgen kan het energielichaam ook verstoord zijn. Door weer nieuwe balans te brengen is het mogelijk om de klachten te verlichten.

Natuurlijk blijft het belangrijk om de reguliere therapieën te volgen en de daarbij behorende medicijnen te nemen. Het magnetiseren is een goede aanvulling op de door de arts voorgestelde therapie.Mijn ervaring is dat het in balans brengen van het energielichaam voor ontspanning en verbetering zorgt.

Wat je zelf kan doen aan een goede balans

Zo zie je dat het magnetiseren een welkome aanvulling kan zijn op allerlei manieren en voor uiteenlopende klachten. In de gesprekken die hier aan vooraf gaan kijken we naar de oorzaak van de klacht en wat je eventueel anders kan doen.

Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je afhankelijk wordt van het magnetiseren. Daarvoor geef ik altijd een aantal oefeningen mee om het energielichaam zelf in balans te kunnen houden.

Opladen en ontladen met basisoefeningen

Begin de dag met het opladen van je energielichaam door je voeten op de grond voor je te zetten en te weten dat de energie door je voeten omhoog stroomt helemaal naar boven tot in je kruin. Je vult je als het ware met energie. Probeer vanuit positiviteit de dag in te gaan.

Eindig de dag met je voeten zover van je af te zetten dat je niet zonder ze te verplaatsen kan opstaan. Geef nu even aandacht aan je gehele lichaam. Alles wat er is aanvaard je voor dat moment. Hierna kijk je wat deze dag je emotioneel heeft gedaan en wat je gedachten hierbij zijn.

Weet dat je door dit te doen alle energie die je voor deze dag nodig had kan loslaten en dat deze door je voeten weg stroomt. Zo kan je energielichaam tijdens het slapen ontspannen en plaats maken voor nieuwe energie.

Wat je zelf kan doen

Elk mens is anders en ook klachten kan je niet vergelijken. Niet alle hoofdpijn is hetzelfde en op dezelfde manier ontstaan. Maar er zijn een paar dingen die je kan doen om te proberen de klacht te verlichten.

Wanneer je precies in het midden van je wenkbrauwen je wijsvingers legt, zonder druk, dan kan dit de hoofdpijn verlichten. Zo kan je ook in je nek, tegen de schedelrand aan, met je vingers kleine rondjes draaien. Of  je handpalmen op je slapen leggen.

Doe dit altijd zonder druk en met je voeten iets vooruit op de grond voor een beter resultaat. Zo kan je ook door middel van je handen pijn verminderen door ze op de pijnlijke plek te leggen en ze daar te houden voor ongeveer vijf minuten.

Water als hulpmiddel

Wanneer het opladen of het ontladen niet lukt kan je een voetenbadje maken om dit te stimuleren. Voor het opladen moet het water dan iets warmer zijn dan je lichaamstemperatuur. Doordat het water warm is kan de energie gemakkelijker omhoog komen.

Om te ontladen is het belangrijk dat de temperatuur van het water een graatje kouder is dan je lichaamstemperatuur. Hierdoor trek je als het ware de energie naar beneden. Vergeet hierbij niet om je lichaam te observeren en te kijken wat deze dag emotioneel voor je betekende. dit duurt ongeveer drie minuten.

Zelfredzaamheid is een streven

Mijn werkwijze is gebaseerd op het streven dat je zoveel mogelijk meekrijgt om zelfredzaam te zijn. Zo zal ik tijdens de coaching of therapie heel gerichte adviezen of huiswerk meegeven. Ook zal je leren welke handelingen er zijn voor jou specifieke klacht.

Het magnetiseren gaat samen met een coachingsgesprek omdat er dan een zo groot mogelijke kennis ontstaat van wat er nodig is om verlichting te krijgen van de klachten. Door open te zijn en kennis te delen zal je niet afhankelijk worden en sneller zelf in staat zijn je energielichaam in balans te houden.

Een reactie plaatsen