Maak de energie in je huis weer zuiver en positief

Hoogsensitieve personen kunnen ervaren dat een huis negatief aanvoelt. Zij kunnen daar lichamelijke en emotionele klachten van krijgen.Tijdens de hsp coaching leer ik hoe je beter kan omgaan met de hoog gevoeligheid.

Elk huis neemt de energie op van de mensen die er in wonen. Er is dus een wisselwerking tussen mensen en huis. Wanneer het de bewoners goed gaat stroomt er positieve energie. Het huis laadt zich op met deze energie en geeft deze ook terug.

Er kunnen bij de bewoners negatieve omstandigheden zijn waardoor de lading van het huis verstoord raakt. Het huis laat zich negatief op. Zo kan er een sfeer ontstaan die zwaar, vermoeiend en ontmoedigend is. Er kan zelfs een gevoel van angst ontstaan.

Spirituele huisreiniging

Het is dan goed om de energie in het huis te reinigen. Ook als je wel wat extra energie kan gebruiken. Er zijn verschillende manieren om nieuwe positieve energie in huis te brengen. Een van de manieren een spirituele huisreiniging.

Voor het reinigen van een huis heb je een aantal attributen nodig. In de eerste plaats  gedroogde salie. In plaats van salie kan je ook wierook gebruiken die zuiverend is. Neem een aantal gedroogde salie plantjes en draai die in elkaar tot een stevig bundeltje. Maak diverse bundeltjes zodat je er voor elke kamer een hebt.

Ook heb je een metalen of stenen schaaltje nodig. Minimaal vier witte kaarsen of waxinelichtjes, zuiver zeezout, mineraalwater en wat kleine bakjes om het water en zout in te doen. Voor elke kamer twee bakjes is voldoende.

Zout en water

Het zuiveren van het huis begint met het neerzetten van het zout en het water. Zet, het liefst in elke kamer een schaaltje water en een schaaltje zeezout.Tegenover elkaar in de diagonaal van de ruimte. Ongeveer een half kopje water en een half kopje zeezout.

Op deze manier trekt het zout het water, dat verdampt, aan. Water is een hele goede geleider. Op deze manier neemt het zeezout al een deel van de negatieve energie op en houdt dit vast.

Nu begin je de witte kaarsen op de juiste plaatsen in huis neer te zetten. Zorg er voor dat de kaarsen goed vaststaan in stabiele kaarsen standaards. Als je niet meer dan vier kaarsen hebt moet er in elke buitenhoek van het huis een kaars staan.

Dus de hoeken grenzend aan de buren, de tuin of de straat. Heeft je huis meerdere verdiepingen zet dan de kaarsen op de onderste verdieping. Steek nu de kaarsen een voor een aan. Begin bij de voordeur en neem dan de eerste kamer en kaars aan je linker kant. Ga door het huis met de klok mee. Steek eerst de kaarsen op de onderste verdieping aan en daarna die op de bovenste verdieping.

Salie of wierook

Nu is het tijd voor de gedroogde salie of de wierook. Leg een bundeltje salie in een metalen bakje. Begin weer bij de voordeur en ook weer met de klok mee. In de eerste kamer steek je de salie aan en loop langzaam de gehele kamer door.

Doe daarna de deur achter je dicht en ga zo alle ruimtes door. Als je het gehele huis doorlopen hebt en overal de geur van de salie aanwezig laat je de witte kaarsen nog minimaal een uur branden. Houdt de ramen zolang de kaarsen branden dicht.

Nu is het meeste werk gedaan. Als je de kaarsen uit doet begin je weer bij de voordeur. In elke kamer blaas je een voor een de kaarsen uit en zet je zoveel mogelijk ramen open.. Herhaal dit in elke ruimte totdat alle ramen openstaan. Zorg dat er niets kapot kan waaien als je het gehele huis laat door tochten. Laat het doortochten tot de geur van de salie of de wierook weg is.

Gooi het zeezout weg je mag dit beslist niet meer gebruiken. Ook eventueel water dat over is moet je weggooien. Steek regelmatig kaarsen aan deze geven veel positieve energie.

Hsp kinderen en volwassenen

Veel hoogsensitieve mensen hebben last van angsten, helderziende ervaringen en onbestemde gevoelens. Zeker hsp kinderen zijn hier heel gevoelig voor, zij voelen zich vaak onzeker en onrustig als ze alleen op hun kamer zijn. Hsp volwassenen kunnen heel andere klachten hebben bijvoorbeeld snel vermoeid en emotioneel instabiel.

Lees ook de weblogrubrieken kinderen en mindfulness. In mijn praktijk voor coaching en therapie leer ik hoe men beter om kan gaan met hsp. Vragen over een reiniging kan ik niet inhoudelijk beantwoorden omdat ik de energie in het betreffende huis niet ken.

 

195 gedachten over “Maak de energie in je huis weer zuiver en positief”

 1. hoi ria,

  ik heb enkel een schaaltje zout in mijn slaapkamers staan deze is hard, na elke volle maan gooi ik deze weg en zet ik verse zout.
  van water heb ik nooit gehoord,
  is het de bedoeling dat het zout hierin wordt opgelost?
  ik heb reeds een reiniging van huis gedaan en heb ook een bergkristal, moet ik deze ook om de zoveel reinigen??

  mvg selina

  Antwoord;

  Beste Selina

  Het is beter om ook water te gebruiken. Dat moet in een appart schaaltje. Zout trekt water aan. Op die manier gaat het reinigen sneller en beter.

  Ria

 2. Hoi Ria,
  Ik heb ons nieuwe huis ook gereinigd met Salie en dan vooral de kamer van onze dochter. Zij is een nieuwe tijds kindje en sliep erg slecht. Het opvallende was dat het op haar kamer heel lang bleef hangen het was ook erg dik en je kon niet door de rook heen kijken. Is het dan verstandig om dit nogmaals te doen?? Ook heb ik een kristal voor haar raam gehangen voor de extra positieve energie of moet ik hier ook nog mee wachten?

  En misschien heb je nog een tip voor onze kleine meid (ze is 1 jaar) want ze is zo bang in haar kamertje.

  Alvast bedankt,
  Marlous

  Beste Marloes

  Als de salie lang blijft hangen kan het zijn dat er veel negatieve energie in de kamer was. De berg kristal is prima. Op mijn weblog onder de rubriek kinderen staat een bericht over hoogsensitieve kinderen. Daarin schrijf ik hoe je kan zorgen dat kinderen minder last hebben van hun hooggevoeligheid. Een schaaltje zout onder het hoofdeind van het bed van je dochtertje en een schaaltje water onder het voeten eind helpt vaak ook.

  Ria

 3. ik hoop dat het lukt want mijn huis is een en al negatieve energie en ik ben ten einde raad.
  we zijn een nieuw samengesteld gezin en sinds een maand is is de gezinssituatie veranderd na 7j … er wonen nu 3 kinderen door de week bij ons inplaats van 1 .
  die 2 andere brengen zoveel negat.bij ons binnen van het andere gezin dat het voor mij niet meer houbaar is .
  ik heb al heel veel “slecht entiteiten” kunnen buiten werken omdat die waarschijnlijk er toe aangetrokken worden(vooral in de slaapkamer van de kinderen) maar die gaat nog een stap verder… ze beginnen zich af te reageren op mij en ze vuren elke slechte gedachten af op mij .
  ik “voel” elke weerstand van hun als zij zich slecht voelen .
  het was altijd al voelbaar maar omdat ze maar 2 dagen per week bij ons waren kon ik het nog aan maar nu elke dag

  Beste Anja

  Een samen gesteld gezin is in het begin altijd moeilijk. Brand daarom elke dag witte kaarsen zodat er zuiverende energie en verlichting komt. Met een positieve inzet zal het echt wel gaan lukken.

  Ria

 4. Dit is wat de Chinezen doen: Om alle kwaad of ongewenste invloeden te verdrijven zet je lekker harde muziek op. Zet als je de gelegenheid hebt, de ramen daarbij open. Een paar minuten is genoeg. Dan…ga je met een heel fijn geluid door het huis, door alle kamers heen. Een belletje of een ander fijn, rinkelend geluid. Vergeet de hoeken niet, de hoogte van het plafond. Dat doet echt wonderen, en het verfrist ook je eigen geest. Het huis wordt stil, mooi en zuiver, het houdt er echt van.

 5. Hallo Ria,

  Ik las net je verhaal over die doorleefde tafel van 300 jaar oud, goh dat vond ik toch heel bijzonder. Ik heb het geloof ik eens met kopjes gehad die ik ooit tweedehands had gekocht speciaal voor pasen…ik werd elke keer naar en misselijk als ik er uit dronk en had geen plezier om ze neer te zetten, ik heb ze maar weer weggedaan…zou dat kunnen…dat rare gevoel met kopjes?

  Vraag was eigenlijk, je gebruikt met het reinigen van je huis, witte kaarsen….kan je normaal wel bv zwarte kaarsen branden…ik heb er net een doos van gekocht…

  groetjes ansjeliek

 6. Beste Ansjeliek

  Natuurlijk kan dit ook met kopjes. Het zal alleen minder gemakkelijk gaan omdat kopjes altijd afgewassen worden. Zo is er dus ook al direct een soort spirituele reiniging.

  Zwarte kaarsen mag je gewoon branden, net als alle andere kleuren kaarsen. Witte kaarsen reinigen alleen echt veel beter.

  Groet,
  Ria

 7. Hallo Ria,

  mij werd geadviseerd mijn huis te reinigen met behulp van Aartsengel Jophiël.
  Dit in verband met het neurotisch krabben op de vloer van mijn hond.
  Hoe doe ik dit dan?

  Beste Angela

  Helaas heb ik geen idee hoe dat moet. Misschien kan je dat vragen aan de gene die het heeft geadviseerd. Wanneer jij het weet wil je het misschien delen met ons.

  Ria

 8. Beste Tara,

  Ik woon al meer dan 24 jaar in Haarlem.
  Sinds de dood van mijn zwager 47 jaar spookt het in ons huis.
  Wij hebben een hond en die wordt bijna iedere nacht om 2 uur s’nachts achterna gezeten.
  Zelf ruiken wij vreemde geuren en horen wij tik geluiden. Hiervan wordt je wel een beetje angstig van. Wij hebben allen bestaat uit drie bewoners op aanraden Labradorite en tijgeroog stenen te dragen. Ik heb al twee keer sali geprobeerd toen stonden de slaapkamers en huiskamer en de rest van het huis vol met rook. Na 4 dagen rust begon het weer van voor naar achteren.
  Ik kan toch de hond niet aan zijn lot overlaten.
  Ook s’nachts krijg ik een soort beklemmend gevoel, ik kan het niet precies uitleggen, maar je slaapt hierdoor niet zo goed.
  Wij hebben voor het uitdrijven van de negatieve energie iemand uit Almere gebeld, die dit werk doet. Die kan pas 5 maart a.s. tot die tijd spookt het er behoorlijk. Van mij mag deze maand heel snel omgaan, zodat het weer rustig mag worden in ons huis.
  Hartelijk bedankt voor meelezen.

  Warme groet Ron.

 9. mijn jongste dochter ziet soms iemand in het zwart in haar kamer en vind dit niet prettig. Hoe kom ik er achter wie het is, gaat deze persoon met het saliebranden weg en kan ik dat zelf doen? Moet ik er dan nog wat bij zeggen of moet een specialist dat doen.

  groetjes jane

  Beste Jane

  Deze man in het zwart hoeft niet negatief te zijn. Het kan ook een geest zijn die haar beschermd. Natuurlijk is het niet fijn wanneer je dochter er bang van is. In mijn praktijk leer ik kinderen en volwassenen om zich voor deze geesten af te sluiten. Het spreekt vanzelf dat de bescherming dan gewoon doorgaat. Het is alleen niet meer te zien en te voelen. Mocht het een negatieve geest zijn dan heeft deze geest geen ingang meer en verdwijnt vanzelf.

  Ria

 10. Beste Ria,

  Ik weet niet of dit een droom is of als het echt gebeurd. Maar weet jij dit te verklaren.

  Wanneer mijn man de nacht moet werken en ik alleen moet slapen, hoor ik precies voetstappen tot aan mijn bed. Dan trekt er iets aan mijn lakens (niet te hard lichtjes) en de laatste maal dit gebeurd is, was het alsof iemand over het bed heen en weer aan het lopen was. Vol angst en paniek lig ik roerloos in bed. Ik ben klaarwakker en kan moeilijk terug inslapen.
  Dit fenomeen is al verschillende maal gebeurd. Ik heb precies het gevoel dat iemand me iets wil duidelijk maken. Maar ik weet niet wat.

  Groetjes,
  Mariska

  Het lijkt er op dat je hoogsensitief bent. Wanneer je man thuis is gebruik je zijn aura om je te beschermen. Wanneer hij weg is ben je dus een stuk gevoeliger. Als ik lees wat je meemaak lijkt het er op dat het helemaal geen negatieve geest is. Eerder de geest van een kind dat jou erg lief vind. Naar mijn idee wil dit kind dan graag bij je zijn. Om het zeker te weten zou je eens een afspraak kunnen maken zodat ik een beter beeld kan krijgen. Als jij je leert beschermen dan zal je geen last meer hebben wanneer je man niet thuis is.

  Ria

 11. hoi hoi.

  ik heb nu al een maand lang last van negatieve energieen. Heel veel prikkelingen en kan er niet
  meer van slapen.
  Ik wilde weten wat het precies inhoud?
  wat zijn het en wat willen ze van me?

  Gr Natachia

  Beste Natachia

  Langs deze weg kan ik geen opjectief antwoord geven. Wel is het zo dat als er veel negatieve energie is dat het energielichaam zich dan meestal ook weer zelf kan reinigen. Dat kan gevoeld worden als prikkelingen. Op mijn site onder de rubriek oefeningen kan je lezen hoe je die ontladingen kan doen voor het naar bed gaan. Je bent dan ook beter beschermd en slaapt ook lekkerder.

  Ria

 12. Beste Ria,
  Ik zie wel alle vragen, maar helaas maar 1 antwoord van jou. Er staan veel vragen bij waar ik graag jouw antwoord van wil weten. is het mogelijk de antwoorden op de vragen onder de vragen te zetten, zodat de lezers de antwoorden kunnen zien. MVG

 13. Beste regina

  Je hebt helemaal gelijk! Vanaf nu zal ik proberen om ook op mijn weblog te reageren. Natuurlijk kan ik niet alles op lossen via dit weblog en is het ook vaak nodig dat ik wat meer informatie heb. De antwoorden zijn dus vaak erg algemeen. Daarom maken veel mensen toch een afspraak. Nu heb ik bij haast alle reacties een antwoord geschreven zodat iedereen dat kan lezen.Dus als je alles nog eens leest dan staan de antwoorden erbij. Het is alleen geen appart bericht maar toegevoegd bij de betreffende reactie.

  groet,
  Ria

 14. Beste Ria,

  Heb mijn huis gereinigd op een manier door jou omschreven. Echter in het uur dat de kaarsen nog dienen te branden (alvorens alle ramen en deuren opengaan)zit ik zelf in huis met een zwaar gevoel en last van hoofdpijn. Is dit normaal en dien ik zelf in dat uur thuis te blijven?

  Groetjes Sylvia

  Beste Sylvia

  Waarschijnlijk kan je niet goed tegen de rook van de salie. Je kan tijdens het luchten weggaan. Dan kan je voor de veiligheid de kaarsen even uit doen en later weer aansteken.

  Groet,
  Ria

 15. Hoi Ria, sinds 2000 woon ik nu in dit huis, en ik ben kort daarna ziek geworden, in 2004 zelfs ernstig ziek.Mijn zoon en ikzelf hebben het hier niet echt een gevoel van veilig thuis zijn.Nu reinigen we het huis regelmatig met salie, en er hangt dan altijd veel dikke wit/grijze rook die lang blijft hangen.Maar de laatste keer veranderde op 3 plekken de rook in rood/bruine rook.Wat kan dit zijn?
  En onze dochtertje(is nu 8 mnd)slaapt ook slecht.
  De babykamer is in de kamer waar ik ziek ingeworden ben.
  Ik heb zelf het gevoel dat er hier iets in huis is wat niet pluis is.

  Groetjes monique

 16. Beste Monique

  Een huis kan op diverse manieren negatief voelen. Dat kan zijn door de energie van de vorige bewoners of door een moeilijke eigen periode. Dan reinig je een huis op de beschreven manier.

  Groet,
  Ria

 17. Hoi Ria,

  Wij hebben een pleegdochtertje waar onzettend veel onrust in zit. Nu was hier laatst een paranormaal iemand die vertelde dat haar oma steeds om haar heen was en haar niet met rust liet. Daardoor is ze ook iedere nacht wakker en roept telkens”nee, nee wil ik niet”.Ook de onrust overdag had er mee te maken. Wij wonen in een oud huis zij raadde aan het huis te zuiveren. Maar ik neem aan dat er ook iets met oma moet??

  groetjes Catharina

 18. Mij is witte salie aangeraden om mijn huis te reinigen. Is dat een belangrijk verschil met gewone salie? En moet je echt elk hoekje in? (ik heb nogal een heel groot huis)

 19. Natuurlijk mag je elke soort salie gebruiken. En je kan ook elke buitenhoek zuiveren. Wanneer je huis heel slechte ernergie heeft is het belangrijk dat je in ieder geval elke kamer zuivert met salie.

  Groet,
  Ria

 20. Hoi Ria,

  ik heb vergelijkbare situatie meegemaakt als Mariska (nr. 17). Het trekken aan een deken, ‘iets’ op het bed. Ik weet ook niet of ik het heb gedroomd, ook al weet ik zeker dat ik wakker was. Het ‘iets’ op mijn bed liet mij alleen niet met rust. Ik dacht dat het een inbreker was, uiteindelijk draaide ik me om te vechten. Op dat moment kwam er ‘iets’ over me heen en ik kon me niet meer bewegen en ademhalen. Ik kon niet meer praten of gillen, alleen in mijn hoofd en dat heb ik gedaan. Toen was het over. Er zijn wel meer dingen gebeurd. Ik heb toen mijn huis gezuiverd, maar helemaal over was het niet. Ik ben ondertussen verhuist, maar ook in dit huis heb ik last van onrust in mijn huis. Kan het kloppen dat ik inderdaad niet meer erdoor kon ademen? Oh en tellen waxine lichtjes ook als witte kaarsen?

  groetjes Mara

 21. Hoi Ria,

  Al zoekende kwam ik hier terecht. Wij kregen het advies om bij een spirituele reiniging van je huis het Onze Vader gebed op te zeggen. Nu zijn wij niet kerkelijk gelovig en vragen wij ons af of dit iets toevoegt aan de reiniging ? Kan/mag het ook een ander of niet-bijbels gebed zijn ? (heb jij een gebed ? en hoe gaat deze ?)
  Of kan het ook zonder ? Graag lezen wij jouw mening hierover.

  Met hartelijke groet,
  Sandra

 22. hoi ria

  Onze dochter nu 15 jaar had sinds haar 4 de jaar meerdere malen per week hoofdpijn.
  Ze liep hiervoor bij allerlei specialisten.
  kreeg zware medicijen die niet aansloegen.
  Sinds begin dit jaar had zij het gevoel of iemand haar begluurde.
  Via mijn zusje kregen wij een adres vaniemand hier in de buurt die vrouw kan erg goed huizen zuiveren.
  Zij heeft onze dochter geholpen en begeleid haar soms nog.
  Nu zuiverd onze dochter zelf bij oons het huis.
  Zodra zij zich minder prettig voelt en het gevoel heeft dat er iets zit haalt ze het weg.
  alleen als ze het gevoel heeft dat het minder positief is help die vrouw haar.
  Onze dochter heeft al paar ker beschrijvingen gegeven van de personen die zij zag.
  Bij 1 geval moest zij een injectie geven en dat lukte haar goed.
  Later bleek dat haar gids mijn inmiddels 20 jaar geleden overleden oma was.
  Vroeger stond ik er niet zo open voor maar sinds de ervaring van onze dochter kijk ik er heel anders tegen aan.(positiever)

 23. Hallo Ria,

  Sinds enkele dagen heb ik de witte salie ontdekt en daar wandel ik mee door mijn huis.
  Geeft een rustig gevoel!
  Heb nu op je site gelezen van het water en zout. Daar heb ik een vraagje over: met diagonaal neerzetten – wat bedoel je daar precies mee? in 2 hoeken van een kamer schuin tegenover elkaar? en moet het mineraal water zijn? Oj ha en de witte kaarsen – mogen dat ook waxine lichtjes zijn. Hoop dat je een kort antwoord hier op wilt geven. Groetjes Edith

  elkaar in de diagonaal van de ruimte

 24. hallo myn naam is adrioni en heb een vraagtje er is in ons huis zwarte magie uit gesproken ik heb daarna me huis met salie bewerkt en heb stenen als bergkristal citrien amatita piraniede en doe zelf heel veel met witte magie ook doe ik veel wierrook en kaaren branden en hangen er belletjes buiten nu de vraag kun je het goedheid in huis houden en het slechte weg nemen dank u dragon60

 25. Hallo Ria,

  Misschien kunt U mij helpen…
  Ik ben en meisje van 17 en als ik alleen ben, voel ik een aanwezigheid, ik weet niet van wie, en het voelt ook niet negatief, maar het maakt me wel bang.Ook heb ik heb katten, en die staren soms de gang in, maar ik zie dan niemand, en dan weet ik gewoon dat er iemand staat. Het kan ook een bescherm engel zijn.
  Ik voel het niet alleen , die over mij en mijn moeder waakt. ik voel het niet alleen in mijn huis maar ook op het werk van mijn moeder, ze werkt in een verzorgings tehuis, op de afdeling PG Dementie…ook daar voel ik heel veel aanwezigheid, en maakt me ook snel schrikkerig…Wat kan ik doen zodat ik minder schrikkerig ben, en minder bang als ik alleen ben?

  Groet Linda

 26. ik moest denken bij het verhaal van mariska dat zij misschien last heeft van slaapverlamming, dit gaat vaak gepaard met hallucinaties trouwens, je kunt je niet bewegen, maar je bent toch klaarwakker. google het maar eens, ikzelf heb er ook last van.
  groet sandra

 27. Sinds afgelopen zaterdag is mijn overleden hondje in mijn huis aanwezig, mijn dochter merkte ineens op, ik voel de aanwezigheid van Frankie.
  zondagochtend kwam ik uit bed en zag dat hij tegen de onderkant van mijn bank had geplast, de plekken waar hij ook wel eens plaste toen hij nog leefde.
  mijn dochter en ik zijn hier heel verbaasd over en we vragen ons af wat de betekenis hiervan zou kunnen zijn.
  OOK zijn sterfdag was vreemd het was de verjaardag van mijn overleden man, 7 mei.
  geboren werd hij op mijn verjaardag,
  mijn moeder is 5 augustus overleden hier in mijn huis,
  ik zou wel eens willen weten wat mijn hondje me duidelijk wil maken,
  ik maak ook andere dingen mee in mijn huis, het beangstigd me niet, maar zoek wel naar een antwoord,
  kan iemand me daar bij helpen,
  Anne.

 28. hallo ria,

  in 2002 zijn wij in dit huis komen wonen, vanaf toen ging het bergafwaarts met ons huwelijk, dat in 2003 ontbonden is, verder lopen relaties die ik krijg steeds mis, en ik krijg langzamaan het gevoel dat het huis iets ermee te maken heeft, ik weet dat de vorige bewoner zijn vrouw wel eens mishandelde en ruzie had met de hele buurt, ik voel mij ook vaak neerslachtig en moedeloos, het huis is al oud en ik weet niet wie er nog allemaal heeft gewoond, maar het valt mij gewoon op, in het vorige huis was ik een vrouw die lachte naar het leven, en nu is het andersom, komt ook door de teleurstellingen die ik heb gehad sinds ik gescheiden ben, op alle gebied, nt enkel met mannen maar in meer mensen waarin ik mij heb vergist.

 29. Hoi Ria,

  Vanochtend het ritueel uitgevoerd dat duurt toch al gauw een uur. Ik voelde gewoon hoe oude negatieve energieen verdwenen. Paniek en angst rees op en verdween mijn huis voelt weer zuiver even wennen Enne wat een rook in huis!

 30. Beste Ria,
  ik weet niet goed hoe te beginnen.
  maar een week geleden heb ik een ritueel uitgevoerd voor extra geld om dat ik het financieel moeilijk heb en alleenstaand ben.
  ik moest beginnen met zwarte kaarsen te olieen.
  Daarna moest ik de de woorden geld,schat en rijkdom ingraveren en laten branden.
  maar sinds die dag voel ik mij heel slecht,hoofdpijn,geblokkerd en niet kunnen ontspannen en voel me thuis ook niet goed. ik heb dit appartementje in 2003 gekocht en ben te weten gekomen dat de vorige eigenares hier is gestorven.
  Heb ik iets verkeerd gedaan of is het mijn schuld allemaal? Ik weet het gewoon even niet meer en voel me slecht en depresief.

 31. Beste Annoniem

  Het ritueel wat u heeft uitgevoerd met de zwarte kaarsen hoort bij zwarte magie. Dit ritueel roept negatieve krachten op. U kunt het beste uw huis weer vrij maken door uw huis te reinigen zoals beschreven. Brand maar veel witte kaarsen.

  U zat al in een negatieve spiraal en die is nu versterkt. Door de witte kaarsen en de reiniging trekt u positieve energie aan. Hierdoor kan ook uw leven weer de goede kant op gaan. Heel veel succes.

  Groet,
  Ria

 32. Beste Ria,

  Gisteren ben ik begonen met het huis te reinigen met salie.
  Beneden was de rook wit en op div plaatsen was de rook heviger dan op andere plaatsen.
  Toen ik de boven verdieping wilde doen merkte ik met naar boven gaan dan de energie niet fijn was.
  Div kamers gedaan en ook hier was de rook wit en op div plaatsen heviger.
  Toen kan ik aan in de kamer van mijn zoontje.
  Voor hem ging ik ook het huis reinigen dit om dat hij net als mijn geesten ziet en voelt,maar hij is hier erg bang voor.
  Het beinvloed zijn en daardoor ook ons leven te erg.
  Hij slaapt elke nacht naast me.
  Maar goed ik kan in me zoontje zijn kamer en daar werd de rook zwart ipv wit.
  Ik dacht nog oke,ben benieuwd wat er nog meer volgt.
  Na een stukje probeerde iets de schaal uit me handen te slaan.
  Ik kon hem nog net vast pakken.
  Na hier van hersteld te zijn ging ik verder en toen uit het niets ontplofte de schaal.
  Het was een schaal die tegen de magnetron kan en zelfs op het vuur kan.
  Dus daar kon het niet aan liggen.
  Tijdens het op ruimen van de scherven ging er iets vlak langs me.
  Het leek wel of het kroop ipv gewoon lopen.
  Het was wit van kleur.
  Kan je me misschien helpen,zeggen wat dit geweest kan zijn.
  Waarom de schaal uit me handen moest en waarom ontplofde de schaal.
  Ik wil het reinigen nog eens doen omdat ik nog niet klaar ben.
  Maar is dit wel raadzaam?
  Ik hoor graag van je.
  Groet,Ingrid

 33. Beste Ria, ik las helemaal in het begin van deze pagina over een mevrouw met een dochtertje van 1 die zo angstig is.

  Onze dochter is een hs kindje en voelt en ziet meer dan wij, ik heb haar kamertje met Sali gereinigd etc. Nu las ik ook iets over een bergkristal met meerdere punten, maakt het uit hoe groot die is? Kan ik die gewoon in haar kamertje laten (waar het beste??

  dagelijks de schaaltjes bij haar hoofd= en voeteneind is dat ook aan te raden?

  erg bedankt voor uw antwoord.

  Mvg Janey

 34. Ik kan niet meer slapen door problemen van een buurman. negatieve energieen komen in mijn huis en af en toe denk ik gek te zijn terwijl ik weet dat ik het niet ben. Hoe kan ik behalve mijn huis reiningen ook deze negatieve energieen blokkeren om in mijn huis te komen?

 35. Beste Rashid

  Om de negatieve energie van de buren buiten je huis te houden kan je een bergkristal plaatsen. Dit moet dan een bergkristal met een punt zijn. Deze plaats je met de punt richting de buren dicht bij de muur die tussen jou huis en het huis van de buren is. Reinig de bergkristal regelmatig onder stromend water. Succes.

  Groet,
  Ria

 36. Hallo Ria,
  Ik heb van een vriendin een bergkristal gekregen. Meestal ligt deze kristal onder mijn kussen en als ik ga slapen, houd ik m even vast in mijn hand. In de loop van een aantal maanden is de bergkristal niet alleen glad geworden, maar ook verkleurd van wit naar lichtgroen. Wat betekent dit?
  Alvast bedankt voor je reactie,
  Chrissy

 37. Hallo Ria,

  Ik ben ook van plan mijn huis te gaan reinigen. Ik voel mij vaak vutloos en moe, terwijl ik dat buitenshuis niet heb. Alleen is dit moment niet zo handig. Het is nogal koud, ik heb een dochter van 4 maanden en een kat die niet naar buiten mag.

  Is er iets wat ik tussentijds al gewoon kan doen, zodat ik de winter wat beter door kom?
  Ik zal de kristal en kaarsen in ieder geval al proberen. Helpen witte waxinelichtjes ook??

  Groeten, Taria

 38. hoi , Wij zijn net verhuist naar een ander huis . We slapen al 2 dagen heel slecht en mijn zoontje wil niet slapen en heeft het over spoken op zijn kamer. Hij zegt echt letterlijk als ik op de deze kamer slaap wordt ik zo on rustig . Heeft dit ermee te maken dater negatieve energie in huis is ? groetjes joyce

 39. Hallo Ria,

  Ik wilde ook graag mijn huis reinigen na te horen te hebben gekregen dat het huis ons geen goed doet en veel tegenslag brengt. Ik begon op onze werkplek, een aparte werkkamer. De salie ging eerst steeds uit, bleef moeilijk branden maar toen het eenmaal eindelijk redelijk rookte heb ik de salie daar al rokend op de grond laten staan een poosje en ging mijn dochter van school halen en een boodschapje doen. Toen ik terug kwam, lag een deel van de salie uit de pot in een perfecte cirkel om de pot heen op de grond.

  Niemand is verder in deze kamer geweest, en mijn vraag is, is dit normaal met salie, ” ploft ” het of zo ? Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken maar wil niet meteen ergens iets van denken wat normaal is, vandaar mijn vraag.
  Alvast bedankt voor het antwoord.

 40. Hoi Ria,

  Super bedankt voor de duidelijke informatie,ik ga het proberen.
  Jegeeft aan te starten bij de voordeur. Dan aan naar de eerste kamer te gaan aan de linkerkant omvervolgens met de klok mee het huis door te gaan.
  Wij hebben bij de voordeur links een kamer. Is het de bedoeling dat ik die linker kamer eerst pak en dan rechtsom het huis doorga? Of ga ik gewoon vanaf de voordeur rechts het huis door?

  Voor mij is ditniet helemaal duidelijk. Bedankt.

  Met vriendelijke groeten Sjannie

 41. Beste ria,
  Sinds 2009 is mijn gezondheid drastisch achteruit gegaan dagelijkse pijnen en vooral vermoeidheid speelt hierbij een rol. Alles wat ik voor mezelf wil doen gaat alleen maar met obstakels alsof mijn geluk wordt geblokkeerd. Vooral als k rust wil voor mezelf. Of als ik iets wil bereiken wordt ik volgegooid met tegenslagen. Het is erg opmerkelijk dat het wel heel erg veel is en lichamelijk neemt het al mijn energie weg. Ik heb het gevoel dat er guna guna op mij is uitgesproken. Ik heb dit alles ook na omgang van iemand van Molukse afkomst die heel erg jaloers was en die ik afgewezen heb in de liefde. Wat kan ik hier tegen doen? Kunt u mij helpen? Want hoe positief ik ook probeer te zijn het wordt erger en erger en ik trek dit niet meer. Liefs Nathalie

 42. beste ria

  ik werk in een wellness center sinds half jaartje. De zaak werd paar maand voor ik begon overgenomen, dus nieuwe bazin. Maar sindsdien is er om de haverklap iets kapot en nu is mijn bazin, och arme, zwaar ziek geworden. Een collega en ik zijn van mening dat er slechte energie hangt door al die tegenslag of dat iemand haar geen succes met de zaak toewenst. Wat kunnen we het best doen? Een zuivering zoals beschreven?

  Donna

 43. Hi Catherina (bericht met pleeg kind)
  Ik hoop dat het al beter gaat. Mijn ervaring is dat beide nog gebonden zijn aan elkaar. Er kan iets in het verleden liggen, dat negatief ervaren is. Het beste in mijn ogen is, open te zijn over oma, er zijn boeken om te zien hoe kinderen de dood beleven. Elk levens jaar voor een kind ervaart de dood van een dierare anders! Misschien kunnen jullie het een plaats geven bv een ritueeltje. Een positieve gevoel eraan overhouden, zodat het wanneer het tijd is, ze beide kunnen loslaten. M

 44. Dag ria, ik zit met een handelszaak , vaak voel ik me heel beangst en er komen weinig klanten terwijl men producten en service nochtans uitstekend is , als ik naar een engelenhealer ga,trekt de winkel meteen erna een hoop klanten maar steeds gaat dat na een paar dagen weer weg, wat kan ik hiertegen doen zodat de klanten blijven komen ?

  • Beste Ria,

   We hebben een pand dat dringend moet verkocht worden want het staat al 2 jaar te koop. Het lijkt of er een vloek op rust! Drie maal is het bij notaris geraakt en elke keer wordt de koop afgeblazen. We zitten met onze handen in ons haar. Heb jij goede raad?
   Liefs Inge

 45. Hi! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a outstanding job!

 46. hallo ik heb een vraag ik heb een baby van 9 maanden en ze slaapt heel erg slecht ze wordt meerder malen per nacht wakker . wat kan ik doen om dit te voorkomen

 47. Beste Ria
  Een vriendin van mij heeft mijn huis gezuiverd met salie, zij geeft reiki lessen en ik heb het volste vertrouwen in haar, toch blijft dit huis mij ziek maken. thuis ben ik bijna altijd futloos en erg depressief, ons huis staat ook al twee jaar te koop, er zijn al veel mensen komen kijken, die het wel een leuk huis vonden, maar toch voor een ander huis gingen. Nu is er een mevrouw al drie keer geweest, maar wil haar zoon er niet wonen. Het is om gek van te worden, voor mijn gevoel moet ik zelf zo snel mogelijk naar een andere omgeving.
  Ik heb zelf al zoveel mogelijk feng shui in huis toegepast, maar wat kan ik nog doen om het huis snel te verkopen, en mezelf weer beter te voelen. Ik heb in onze caravan bijna nergens last van Hier zijn rondom het huis heel veel energieën, 5 scholen, middelbaar en voortgezet. Een ziekenhuis en een hele drukke buurt. Ik heb een beetje het gevoel ten onder te gaan aan mijn huis. Het voelt voor mij niet goed en ik zou zo graag een heerlijk relaxed thuis willen.
  liefs Anja.

  Beste Anja

  Zorg voor groene planten in huis. Het liefst planten die zuiveren en rust brengen. Bijvoorbeeld, varens sanseveria’s, ficus enz. Vraag bij de planten winkel welke er geschikt zijn. Ook bergkristallen zorgen voor een goede doorstroming en reiniging. Zet altijd als je thuis bent een witte kaars aan. Natuurlijk is positiviteit in alle vormen heel goed om je huis mee te vullen zodat het positieve een bescherming kan gaan vormen tegen alle negatieve impulsen. Succes.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 48. Beste Ria,

  Ik woon sinds 3 weken op mijzelf. Als ik alleen slaap hoor ik rare geluiden. Laatst ging mijn douche opeens aan. Het rare is dat ik snachts over zeer negatieve dingen droom en overdag ben ik zeer positief. Echter ben ik een beetje bang geworden omdat ik niet weet of het een positieve of negatieve geest is.. Hoe kom ik daar achter?

 49. Ik ken de situatie en kan je er eventueel vanaf helpen ik reken er niks voor maar ik heb geen auto dus alleen halen en brengen .
  Waarom zijn de meeste vervelende dingen bij de trap naar de 2de etage ?
  Misschien kun je me daar iets meer over vertellen .

  Mvg : Anne van Dijk
  Wolvega

 50. Lieve Ria,
  Ik heb alles gevolgd stap voor stap (heb alleen geen zoutkristal), maar bij mij gebeurt er helemaal niets met het zout noch het water? weet wel dat dat ook helemaal niet hoeft, maar is het dan nog nodig om dat telkens te doen? misschien komt het omdat ik kraanwater en oerzeezout (de tuinen) heb gebruikt? moet ik dan de volgende keer bronwater en gewoon zeezout?
  ook is misschien de woonkamer te groot voor 1 bakje zout 1 water? verder waxine lichtjes gebruikt, is dat ook goed?

 51. Beste Ria,

  Ik heb ook een vraag,

  Ik heb regelmatig een beklemmend gevoel, net of dat er een knoop in me maag zit en regelmatig hoofdpijn als ik in me eigen huis ben.
  Ga ik naar iemand anders toe, hab ik nergens geen last van. Maar kom ik weer thuis heb ik weer zo`n raar gevoel.
  Mijn stiefzoon heeft vaak het idee dat er iets op zolder rondhangt. Ik heb ook af en toe het idee dat er iets bij ons in huis is.
  Nu las ik net dat een vrouw haar huis had gezuiverd op de manier zoals u zei maar zei kreeg meer last van dingen in huis b.v dat haar bed op en neer ging.
  Ik wil heel graag dat ons huis gezuiverd wordt zodat ik en mijn stiefzoon en eventueel de rest van het gezin niet met een angstig gevoel hoeven leven.
  Maar als je je huis zelf zuivert, hoef je dan nergens bang voor te zijn b.v als er entiteiten in je huis zitten dat ze je iets doen?
  En zijn er b.v ook kettinkjes met beschermende hangertjes eraan?
  Zou u mij daar a.u.b snel antwoord op kunnen en willen geven.
  Want zelf ben ik best wel bang dat er iets in huis is.

  Ik droomde gistermiddag nadat ik op de bank even ben gaan liggen omdat ik moe was,
  dat een kast deurtjes los ging en op dat de klink van de woonkamer deur naar beneden stond. Op het moment dat ik na buiten wilde gaan kon ik dat niet, de deur werd geblokkeerd.
  In mijn droom zei ik dat zij mijn huis moesten verlaten, dat ze niet welkom waren in mijn huis.
  En toen opende me stiefzoon in me droom de voordeur en toen kon ik ineens wel weg.
  Vond het wel een creepy droom.

  Ik moet er wel bij vermelde dat mijn ouders allebei overleden zijn en mijn schoonmoeder vorig jaar.

  a.u.b Ria kunt u mij helpen.

  Beste Anoniem

  Je hoeft echt nie tbang te zijn dat er door de reiniging vreemde dingen gaan gebeuren. Als er iets in je huis is dan hoort dit met liefde naar het “Licht” gebracht te worden. De droom kan betekenen dat je stiefzoon misschien hoog sensitief is waardoor deze verschijnselen zich voordoen. Natuurlijk kan ik vanaf deze plek niet beoordelen of dat ook zo is.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 52. Dit is een antwoord op reactie 62
  Geloof in god laat het huis dopen en hang een kruis rond u hals. Ik had juist dezelfde problemen en na dat ik mijn huis liet dopen was het weg.

 53. Beste Ria,

  Ik heb gisteren Salie gekocht bij de groenteboer, mij is geadviseerd om mezelf te reinigen met Salie. Eerst Salie komen en dan 15 minuten in bad met de gekookte Salie. Mijn graag is, is de Salie van de groenteboer okay of moet ik witte Salie hebben? Alvast bedankt voor reply!

 54. Beste Ria,

  Wij hebben 2 kinderen (van 9 en 4. Onze oudste(dochter) is hoogsensititief. Via een vriend van ons weten we dat zij tot 2 jaar geleden vaak -onbewust in haar slaap- contact had met de energie van onze dochter die na een miskraam aan haar is blijven ‘plakken’. Deze vriend heeft deze energie van haar ‘losgeweekt’ waarna onze dochter een stuk vrolijker en extraverter werd.

  Onze zoon ziet al zijn 4 jarige leventje ’s avonds en ’s nachts ‘kleurtjes en spookjes’ zoals hij het noemt. Of hij hoogsensitief is weten we nog niet helemaal zeker, want hij is zo anders dan onze dochter. De kleurtjes die hij ziet zijn meestal paars en de spookjes zijn blauw en rond. Volgens mijn begrip zijn paars en blauw positieve kleuren, toch? Tot kort geleden kwam hij erg vaak ’s nachts zijn bed uit. Of hij echt bang was heb ik nooit kunnen achterhalen, hij was eerder verwonderd. Op dit moment is hij ’s nachts rustig.

  Wij hebben een aantal vrienden die op 1 of andere manier energieën kunnen voelen. Zij geven alle drie aan dat zij vermoeden dat er iets negatiefs in ons huis hangt. Nu wil 1 van hen ons helpen door het huis te reinigen.

  Ikzelf sta volgens mijn vrienden ‘open’, maar naar mijn idee meer passief. Ik heb eerder aanwezigheid van iets gevoeld, maar niet echt negatief. Ik voel weleens koude wind en de lampen op de slaapkamer zijn een aantal keren vanzelf aan en weer uit gegaan. Alleen op een de zolderkamers voel ik me meestal een beetje ‘zwaar’ met een knoop in mijn maag.

  Nu wil 1 van onze vrienden ons helpen door het huis te zuiveren met witte salie. Waar ik bang voor ben is dat ook onze overleden dochter niet meer langs zal komen evenals andere eventuele positieve energieën. Verdrijf je die ook met dit zuiverings ritueel?

  groeten,
  Danameda

  Beste Danameda

  Wees niet bang! Alle lieve energieën die bij jullie gezin horen blijven natuurlijk welkom. Jullie dochter kan gewoon blijven komen.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 55. Hallo Ria,

  Er is mij meerdere malen door verschillende mensen aangeraden om mijn huis te reinigen met witte salie, dit voor erg veel overlast door een geobsedeerde, in mijn ogen zieke buurvrouw, die stalkt, bedreigd, scheld, zich rondom mijn huis heeft verstopt en aandacht wil die ze niet [meer] krijgt. Dit duurt volgende week al 5 jaar. Ik wil dit behalve binnen [omdat ze jaren geleden hier heel veel binnen is geweest om op mijn kinderen te passen], ook buitenshuis doen. Binnen gaat me wel lukken, maar hoe pak ik dt buitenshuis aan? Welke volgorde?, alleen de scheiding? met dezelfde witte salie? Kan ik iets extra’s doen?
  groeten Anja

 56. Leuke post over Maak de energie in je huis weer zuiver en positief – Ria Stoutjesdijk. Ik ben erg onder de indruk van de tijd en moeite die u hebben in het schrijven van dit verhaal. Ik zal u een link op mijn sociale media blog. All the best !

 57. Beste Ria

  Mijn ouders waren eerste bewoners van een nieuwbouw woning 10 jaar geleden,ik moet zeggen zolang ik mij herinner wij als familie altijd ziek waren slecht slapen etc…Het werd in de loop van der jaren slechter. Ik ben sinds 5 jaar nu getrouwd maar ga heel vaak naar me ouders als ik daar kom voel ik zo’n druk op me hoofd, schouders etc..Dat geldt ook voor al me broers en zussen.

  Ze hebben een galerijwoning met lift en dat gevoel begint al buiten. Ik heb zelf het gevoel dat er iets slechts is gegooid daar, tot in het huis van me ouders ( zwarte magie ). Ik zeg dit omdat mijn halfzuster hier zelf ooit mee had gedreigd. Dat we moesten oppassen anders zou ze magie gebruiken. In de loop van der jaren is zij zelf niet meer op bezoek geweest. Al mijn broers en zussen hebben geen geluk in werk, trouwen enz… Het is gewoon bij elkaar komen en praten over het leven dat we leiden, vol pijn dus. Ik zou graag een reactie van u willen hebben hier over, en mailtje is ook goed.

  Alvast bedankt,

 58. Beste Angelina

  Na het reinigen van het huis kan je zus het beste een witte kaars nemen. Met deze kaars loopt je zus langs alle muren in elke ruimte van het huis. Bij elke hoek zegt je zus dat dit huis en deze ruimte van haar en haar huisgenoten is. En dat iedereen die niet is uitgenodigd weg moet gaan en blijven omdat er vanaf nu een slot op het huis is gemaakt met het witte licht.

  Mocht dit niet genoeg zijn dan kan je zus eens een keer een afspraak maken bij mij. Als ze dan foto’s meeneemt van haar huis dan kan ik via die foto’s een binding maken met deze geest en deze zo naar het “Licht” brengen.

  Groet,
  Ria stoutjesdijk

 59. Beste Ria,

  Graag wil ik vragen of ik het huis kan reinigen met mijn kinderen in huis, of moet ik zorgen dat die dag de. Kinderen er niet zijn

  Alvast heel erg bedankt

  Veel liefde en licht gewenst

 60. Beste Sandy

  In principe hoeven de kinderen niet weg. Alleen kan de geur van de verbrandde salie voor hun niet prettig zijn. Ook is het natuurlijk best koud als alle ramen even open staan. Maar dan kan je gewoon even een jas aan doen. Succes bij het reinigen.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 61. Beste Ria,

  Ik heb je verhaal gelezen en het was voor mij een herkenning. Graag zou ik het volgende willen delen.

  Een aantal jaar geleden ben ik gescheiden. Een vervelende periode vol spanningen. Nadat we uit elkaar zijn gegaan ben ik in het huis blijven wonen.

  Drie jaar geleden ben ik een hele lieve vrouw tegengekomen waar ik nog steeds heel gelukkig mee ben. We hebben samen een ander huis gekocht en mijn oude huis te koop gezet.

  Er was geen animo voor mijn oude huis en eigenlijk was dat niet zo erg omdat het nieuwe huis flink moest worden verbouwd.

  Ruim een jaar geleden was de verbouwing klaar en zijn we verhuist. Er was nog steeds geen animo voor het oude huis. Na een tip van een vriend hebben we het huis gereinigd. Zijn idee was dat de gewezen spanningen nog steeds in het huis aanwezig waren en dat dit mensen afstoot.

  Hoewel ik je site net voor het eerst lees hebben we het huis min of meer gereinigd zoals je dat hebt beschreven. Met salie blaadjes hebben we gereinigd. Met wierrook hebben we de intentie uitgesproken dat het huis een prima en mooi huis is, maar niet meer bij ons past en dat we hoopten dat de nieuwe bewoners er met net zo veel plezier in gaan wonen als wij dat hebben gedaan.

  Wat denk je? Diezelfde week belde de makelaar om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Deze mensen hebben een week later een tweede bezichtiging gedaan en de volgende dag een bod geplaatst waar iedereen tevreden mee was. Binnen zes weken (minimale termijn) zijn ze in het huis getrokken.

  Ze wonen er met veel plezier.

 62. Hallo Ria,
  Ik heb met belangstelling je site gelezen en met name “het reinigen van een huis”.
  Ik heb hier nog een vraag over, is negatieve energie
  meetbaar?
  Groetjes Anne

 63. Beste Ria,

  Ik heb zojuist mijn huis Gereinigd met salie en toen ik op zolder aankwam kreeg ik kippenvel over mijn hele lichaam. De rook ging ook in kringetjes omhoog en de deur naar de slaapkamer op zolder (waar het raam open stond) sloeg dicht. Ik heb de deur weer open gedaan en net zo lang met de salie gerookt tot de rook weer gewoon was, het brandalarm ging zelfs af.
  Heb ik het goed gedaan en wat kunnen die kringetjes betekenen?
  Ben benieuwd naar je antwoord,

  Groetjes Ella

 64. Beste Ria,

  Ik heb zelf een lichte paranormale gave, maar mijn vriend en dochtertje hebben deze heel sterk. Zij ziet ze zoals wij elkaar zien en zij hoort ze erg goed. Echter laten ze haar, vaak telepatisch, dingen zeggen en doen, die niet vanuit haar zelf komen. Maar omdat mijn vriend en ik pas sinds een half jaar erg bewust zijn van onze gave, is het erg lastig om de kleine hierin te begeleiden. Tevens ben ik zelf best wel bang, omdat degene die ons wilde helpen met het huis te reinigen, het via har lichaam deed. Nu doen we het wel op de juiste manier, maar omdat er momenteel veel emotionele dingen gebeuren in ons leven, gaan er wel eens slechte entiteiten mee naar binnen. Ik wil je dus graag 3 vragen stellen en ik hoop dat ik antwoord kan krijgen;

  Hoe kan ik mijn dochter begeleiden met haar gave en dat zij niet meer met de “stoute geestjes” praat?
  Hoe kan ik mijn angst proberen opzij te zetten?
  En hoe kan ik er voor zorgen dat er geen negatieve entiteiten mee gaan naar binnen?

  Ik hoop echt iets te horen hierop.. Alvast bedank voor de moeite!!

  Groetjes!

 65. Hallo Ria,

  Sinds 3,5 jaar woon ik met mijn gezin in Polen, hier hebben we een heel oud groot huis gekocht.
  We runnen hier een camping met verhuur van 11 chalets.
  Ik heb altijd geweten dat er hier veel energie is.
  Nu is er een probleem met een kamer die we gebruiken als slaapkamer.
  Mijn dochter die eerst deze kamer had voelde zich er niet fijn en toen heb ik hem met reikie gereinigd. Nu wij er slapen blijft t probleem, mijn dochter en ik hebben altijd t gevoel dat als we op bed zullen iemand ons bij de voeten wil pakken. 2 dagen terug zou ik hem weer reinigen met reikie, wierook en witte kaarsen, had er geen goed gevoel bij maar heb t gedaan. Maar t gevoel blijft drukkend. Ik wil het hele huis wel zuiveren alleen is het zo groot, globaal ongeveer 50 ruimten.
  we voelen meerder entiteiten hier en heb altijd gedacht dat ze goed waren maar wil heel graag dat onze slaapkamer weer licht aanvoelt.
  Wat denk je is het beste voor ons.
  liefs Hendrika

 66. Ik heb een vraagje.
  Ik ben een meisje van 15 jaar.
  En ben erg bang in ons huis. Er gebeuren regelmatig dingen net als vanavond. Net een uurtje geleden. Ligt mijn zusje van 1 jaar in haar bedje, maar huilt heel erg en is aan het praten vervolgens haalt mijn moeder haar uit bed en staat haar licht aan waar mn zusje zelf niet bij kan vanuit haar bedje en haar dekentjes liggen netjes opgevouwen aan haar voeteind alsof het aan het luchten is. Toen mijn zolder gemaakt werd en we aan het verven waren, zag ik een meisje, die ik vaker gezien heb. Ze maakt me soms erg bang. Ook zag ik een jonge vrouw met een hoofddoek. En toen de zolder af was en ik er slapen kon, stond er een man aan mijn bed rand de hele nacht heeft die naar mij staan staren. Soms laten “geesten” mij schrikken of spelen ze een spelletje om zich te verstoppen en roepen mijn naam. Over dat meisje gesproken het maakt me erg bang, vaak gebeuren die dingen met haar en mij als ik alleen thuis ben. Dat maakt het nog enger. Ze kwam een keer de woonkamer in en ging uit een beweging naar de bank. Vervolgens kwam ze heel snel naast me en zat met haar hoofd 1 of 2 cm naast mijn oor. Sinds dien ben ik erg geschrokken en bang voor “geesten”. Ik zie ze als normale mensen en kan ze daarom ook beschrijven enzo. Het is een meisje rond de 7jaar met een witte jurk tot haar knietjes, ze had een konijntje in haar handjes.

  Ik heb al door het hele huis sali gebrand, water en zout bakjes neer gezet. Net ook weer onder mijn zusje haar bedje. Maar toch.. Het blijft hier een naar en eng gevoel hebben naar mijn mening.
  Wat moet ik hiermee??
  Ik heb toen al eens een plant alle bladeren buiten eraf geknipt en in een zwarte vuilniszak dichtgemaakt en weggegooit aan de overkant in de vuilnisbak er vloog allemaal zwart/wit vanaf, de Ficus Benjamin heet die plant. Volgens mijn oma was dat een plant die geesten naar ons huis toe riep ivm ervaring van vroeger ze zag er altijd iemand achter staan. En dat gevoel had ik ook.
  Toen ik hem had geknipt enzo, gingen hier in huis de lampen knipperen ALLEMAAL!! Totdat mijn moeder heel hard riep EN NOU HOUDEN JULLIE OP, UIT MIJN HUIS!
  ..En zo gebeuren er meer rare dingen hier in huis..
  Helaas ben ik mezelf steeds meer gaan ontwikkelen en kan ik me erzelf niet zo goed van afsluiten.

  Help!!!

  Ik was zo ver dat ik bijna iemand wil laten komen die ons huis wil laten reinigen.. Maar dat kost zoveel geld.

  Groetjes Melissa

 67. Beste Ria,
  We hebben zeer kort geleden een huis gekocht waarin recentelijk een vorige bewoonster zich verhangen heeft.
  Nu willen we het huis zuiveren en reinigen van vreemde en negatieve entiteiten voor we wat gaan verbouwen of wonen.
  Hoe pakken we dit aan? Kunt u ons daarbij helpen of ons iemand adviseren die ons met raad en daad kan bijstaan?
  Graag je spoedige reactie.
  Vriendelijke groet,
  Hugo

 68. hallo ria,
  in nr 26 word er een vraag gesteld die heel veel op mijn ervaringen lijkt alleen is er geen antwoord op die vraag gegeven.
  het is raar het lijkt een droom belt wakker maar kan je niet bewegen of praten alleen gillen in he hoofd is mogelijk en ja dan houd het soms op.
  het lijkt of ie me onder controle heeft in mijn droom of wakker zijn in de nacht. ik heb vandaag mijn huis met salie gereinigd voor het eerst en hoop dat het nu weg is wat het ook is. wat kan ik verder doen om dit te laten stoppen ik word er nu echt bang van…. claudia

 69. Beste Ria,
  Ik heb mijn huis gereinigd, omdat mijn zoon al een hele tijd bang is, want hij heeft een geest gezien. Nu ben ik met salie door het hele huis geweest, en juist op de slaapkamer van mijn zoontje komen er ineens hele grote vlammen ipv rook. Wat wil dit zeggen ?
  En wat kan ik doen om er voor te zorgen dat mijn zoontje minder angstig wordt ?

  Vriendelijke groeten van Jet

 70. Beste Ria,
  De salie plant, om er mee te baden moet het ook droog zijn, of is verplicht deze eerst te drogen? Hoe is de salie het sterkst? En hoe droog ik de salie plant, in de oven of in de zon?
  Verder kan je salie ook in een emmer water laten intrekken en met een nieuwe dweil je hele huis dweilen? Ria mag ik dit ook in praktijk brengen en uit te proberen?
  Na alles nauwkeurig gelezen te hebben kwam ik op al deze gedachten.Kunt u a.u.b. hierop reageren.

  m.v.g. Diana.

 71. Beste Mensen

  Op de laatste berichten heb ik nog niet kunnen reageren. Nu zal ik proberen op een dat op een aantal te doen.

  Allereerst op bericht nummer 78
  Beste Melissa.

  Het lijkt er op dat er in dit huis entiteiten aanwezig zijn die aan dit huis gebonden zijn. Maar ook dat deze jonge vrouw hoog- sensitief is. Hierdoor worden de verschijnselen nog versterkt. Het huis reinigen is nu niet genoeg. Er moet een spiritueel slot op het huis komen zodat de geesten er niet meer in kunnen komen. Dit kan je doen door je aura groot te maken met oranje of groene energie en in elke ruimte van het huis hier de muren mee te vullen. Zo blijft deze energie in de muren en vormt spiritueel slot.Hier komt een nieuw weblog bericht over waarin ik dit heel uitgebreid uitleg. Wanneer je hoogsensitief bent dan kan je een soort magneet zijn die entiteiten aantrekt. Ook dit kan je stoppen door je aura voor je zelf te houden. Lees mijn weblog bericht over hoogsensitieve kinderen. Hierin staat beschreven hoe je kan zorgen geen last meer te hebben van deze gevoeligheid.

  Natuurlijk is dit alles heel algemeen en kan ik niet goed een persoonlijk advies geven. Daarvoor is het beter om een keer een consult te nemen en dan foto’s van het huis mee te nemen. Op die manier kan ik contact maken met die gene die zich in het huis manifesteert en deze met liefde weg zenden. Ook kan ik dan kijken op welke manier iemand hoogsensitief is en hier aanvullend advies geven.

  Nummer 79;
  Beste Hugo

  Juist dit soort huizen, waar veel negativiteit is geweest, is heel goed zelf te reinigen. Je hoeft niet bang te zijn dat deze vrouw er nog is. Ze wilde juist heel graag weg! Wel is alle negatieve energie die er in haar leven was nog in het huis. Deze is heel gemakkelijk weg te krijgen door het huis te reinigen.

  Nummer 80
  Beste Claudia

  Waarschijnlijk ervaar je deze dingen tussen waken en slapen in. Wanneer je lichaam nog slaapt maar je geest is al wakker kan je je niet bewegen. Op zo’n moment ben je gevoelig voor spirituele ervaringen. Het beste kan je dan heel rustig blijven en in gedachten alles wegsturen wat je weg wilt hebben. Ook is het belangrijk dat jij je leert af sluiten voor deze verschijnselen.

  Nummer 81; Jet. Ook hier geld weer dat ik niet een . heel persoonlijk advies kan geven. WEl is het zo dat als er groteren vlammen komen dan is er een goede geest! Dus dat kan een gids of beschermengel zijn. Misschien heeft uw zoon wel iemand gezien die hem wilde beschermen. Ook nu raad ik aan om een spiritueel slot op het huis te maken zodat heel het huis goed beschermt is.

  Nummer 82
  Beste Diana

  Als je salie gaat branden moet hij droog zijn. Je kunt gedroogde salie kopen in een reformhuis. Wanneer je zelf salie droogt kan dat het beste door een bosje onderste boven op te hangen in een droge donkere ruimte. Wanneer hij helemaal droog is kan je hem gebruiken. Als je salie gebruikt om te dweilen dan kan je ook verse gebruiken. Neem dan een bosje salie in een emmer en gooi er kokend water op. Laat dit tien minuten trekken zodat het veel kracht hebt. Natuurlijk mag je dit zelf in de praktijk brengen. Succes.

  Ria Stoutjesdijk

 72. Beste Ria,

  Ik heb soms het idee dat er iets in mijn kamer zit. Ik slaap samen met mijn zusje op een kamer, maar zij heeft nergens last van. Als ik door de kamer loop heb ik dat gevoel ook alleen maar aan mijn kant van de kamer. Soms kan ik hier niet van slapen en moet ik zelfs huilen omdat ik zo’n beklemmend gevoel heb. Ik dacht eerst dat het gewoon in mijn hoofd zat, maar ik het gebeurd eigenlijk steeds vaker, eerst 1 keer in de maand en nu iets van 1 keer in de week. Ik heb geen idee wat ik er aan moet doen want ik weet niet eens zeker of het niet gewoon in mijn hoofd zit. Ik hoop dat je me kan helpen..

  Afke

 73. Beste Ria

  Ik heb in huis witte salie gebrand alleen daarna geen raam of deur open gehad. Moet er na het branden perse de deur open, of hoef dat niet perse. Ik heb het gebrand om negativiteit te laten verdwijnen, niet om heel het huis te zuiveren, want dat hoeft niet.

  Anita

 74. Beste Anita

  Wanneer je salie in je huis brandt is het goed om daarna te luchten. Natuurlijk hoeft dit niet uren lang en wanneer je maar weinig salie hebt gebrand, is het luchten met een raam op een klein kiertje voldoende.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 75. Beste Ria,

  Zie bericht 65. Wij hebben vlak daarna witte salie gebrand in alle ruimtes in huis. Op de ouderkamer bleef de geur van de salie op een specifieke plek aan het voeteinde af en toe terugkomen, maar verdween na een week of 2. Op de (zolder)slaapkamer van mijn dochter ruik ik overdag niets bijzonders, maar als ik ’s avonds naar bed ga en nog even bij haar kijk, ruik ik nog altijd de saliegeur (en het reinigen is inmiddels ruim 3 maanden geleden). Ik hoop dat je me kunt vertellen wat dit te betekenen heeft? Hangt er nog steeds een energie op die kamer? Waarom ruik ik de geur alleen als mijn dochter in haar bed ligt te slapen? En oh ja… mijn dochter en ik herkennen de geur wel, maar mijn man ruikt het niet, hoe kan dit?

  Ben benieuwd naar je reactie!Groeten, Danameda

 76. Hallo Ria.

  Na het lezen van je site ben ik ertoe gekomen dat ik ook ons huis ga reinigen.
  Eigenlijk ben ik ten einde raad gaan googele omdat er veel spanning hangt in ons huis. Hier ben ik een beetje te laat achtergekomen en vooral bij mezelf, soms krijg ik gevoelens die niet van mij zijn. Terug gekoppeld met zelf-reflextie en erop lettend ben ik erachter gekomen.
  Soms kan ik zo kwaad worden…Terwijl ik van mezelf een kalm persoon ben met een lange lont.
  Mijn oudste zoon, van 9 jaar, kan zijn gevoel ook steeds beter uiten en zegt ook dat hij bij de opa’s en oma’s beter slaapt dan thuis.
  Hij heeft ook vaak last van onrust en het ineens omdraaien van zijn stemming.
  Mijn man is vaak moe en futloos, ik ook en er kan ineens een ruzie ontstaan waar eigenlijk niemand het begin van snapt.,of achteraf zegt/denkt waar ging t nou eigenlijk over.
  We hebben 4 jongens en 2 van de 4 reageren op het huis, dat merk ik bij weg gaan en thuis komen.
  Ik vind dat je huis ook je thuis moet zijn, veilig en gezellig. Het moet geborgenheid geven en dat doet het nog niet helemaal.
  Mijn oudste zoon is hoog-gevoelig, kan ook stemmingen uit school meenemen. Voldoet een tijgeroog bij de voordeur en een bergkristal om die stemmingen buiten de deur te houden?
  Ook ga ik het huis beschermen zoals je beschreef met het slot.
  In mijn familie zijn er een hoop mensen overleden. Zelf werk ik veel met stervende mensen op de PG afdeling. Is het misschien ook voor mij goed om mezelf te beschermen, zodat ik geen entiteiten meeneem?

  Ik ga het, als het goed is, van het weekend doen, als je nog tips hebt hoor ik het graag, zo niet dan laat ik nog even weten hoe het gegaan is.

  Groetjes, Joyce
  p.s. Fijn dat je deze site hebt!
  Heel fijn om erkenning daarop te vinden.

 77. Beste Danameda

  Het kan zijn dat de geur van de salie die je dochter en jij ruiken te maken heeft dat er op een spirituele manier voor gezorgd wordt dat jullie huis wat langer beschermd is. Maak een spiritueel slot op je huis, grote kans dat de geur van salie verdwijnt. (nummer 88)

  Beste Ria Das

  Salie koop je bij een reformwinkel. (nummer89)

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 78. Beste Joice

  Een tijgeroog helpt heel goed om de energieën van andere mensen buiten de deur te houden. Een bergkristal is goed om de sfeer in huis te reinigen. Natuurlijk is het heel goed om jezelf ook te beschermen. Succes met de reiniging en het spirituele slot.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 79. Beste Ria,

  Dank voor je snelle reactie onder nr.91 Ik heb 3 vragen:

  1) Bedoel je dat we worden beschermd door een geest/energie?

  2)Ik las inderdaad over het spiritueel slot. Net als bij het reinigen met salie, vraag ik me af of lieve energieen bij ons kunnen komen (zoals onze overleden dochter, – zie nr. 65.), wanneer we een spiritueel slot maken?

  3) En, moeten we dan eerst weer met salie reinigen, want dat is inmiddels 3 maanden geleden?

  Alvast weer bedankt voor je reactie.
  Danameda

 80. Hallo Danameda

  Ja. Jullie worden beschermd door positieve energie. Dit kan zelfs jullie overleden dochter zijn. Alleen zij die niet welkom zijn kunnen niet meer binnen. Wanneer er na het reinigen toch weer negatieve energie ontstaan is kan men nog een keer reinigen.

 81. Beste ria,

  wij gebruikte ipv witte kaarsen, witte waxinelichtjes.
  1 lichtje was helemaal groen geworden na t reinigen.
  Wat zou dit kunnen zijn?

  Groetjes patricia

 82. beste ria
  al jaren loopt het mis in mijn leven te veel om op te noemen tegenslagen ziekte enz …..
  ik heb al heel veel gedaan om te zuiveren tot priester toe en uitdrijving maar het helpt niet omdat ik een lichtwerker zou zijn teminste dat zeggen de mensen waar ik terechtkom ik moet me afsluiten maar niemand kan me zeggen hoe ik dat moet doen het loopt echt uit de hand er heerst zo een spanning in huis altijd discusies die hoog oplopen en altijd om het zelfde de ex vrouw van nu mijn man hij heeft erge stemmings wisselingen en kan heel agresief uit de hoek komen en dominant zo heb ik hem niet leren kennen nu hebben ze me onlangs gezegt omdat ik begaaft ben dat ik er gevoelig aan ben om negatieve energie dat die aan me blijft plakken dat ik het weg neem onbewust bij mijn man er zou namelijk zwarte magie worden gedaan op mijn gezin
  ik ben ten einde raad ik heb vandaag mijn huis nogmaals gezuiverd met witte salie stokjes en witte kaars erbij in elke hoek van het huis en in het huis en heb de negatieve identiteiten naar het witte licht gewenst in alle liefde maar toen ik heel boven op de kamer van mijn man zijn zoon kwam die komen al een heel tijd niet meer klapte mijn zoontje zijn kamerdeur met een zeer agresieve klap dicht ik werd wat bang de angste over viel me maar ik heb me herpakt en ben met de wierook terug naar mijn zoontje zijn kamer gegaan heb ook in alle hoeken met gewijd water een kruisteken gemaakt lieve ria wat zou dat kunnen betekenen die klap van die deur ? ik heb ook heel veel last van hartkloppingen en misselijk aan mijn maag ik zie soms overleden mensen die me wat willen zeggen en voel soms of het is net dat er altijd iemand achter me loopt en me volgt of dat ik heel goed voel dat er iemand me in mijn wagen stapt ik ben daar niet meer zo bang voor dan in begin maar soms doet het me wel angstig worden en als ik uit mijn lichaam treed zie ik altijd alles duister en dan word ik wel bang en begin ik te bidden meestal word ik dan wel wakker maar voel me dan ziek .en blijft die ervaring een paar dagen bij me hangen
  lieve ria kan je me helpen ben ten einde raad als het zo blijft verder gaan gaat mijn gezien uit elkaar wand die spanning en gekibbel kan ik niet meer aan ik voel me machteloos ik bid en bid en zuiver en zuiver maar het word erger en erger het doet zelfd mijn man naar de drank grijpen en dan is het hellemaal van de dam en ik voel het dan heel goed dat is mijn man niet meer daat gelaad die uitdrukking en die uitpraken dat hoort niet bij hem het is begonnen toen zijn ex is willen terug komen toen bleven ook zijn kinderen weg .ervoor was alles zo fijn vol plezier en liefde en nu is het altijd wat alles loopt fout
  wat raad u me aan om te doen ik ben mijn echtgenoot aan het verliezen zijn gezondheid word er niet beter van en in zijn slaap kan die heel onrustig zijn en raar taal praten wat ik niet versta soms huilt hij dat hij het zelf niet wil maar hij is het beu omdat er al zoeveel mensen geweest zijn om te zuiveren en advies hebben gegeven en nu wil hij het niet meer omdat het al zoveel geld heeft gekost snap je
  ik hoop dat je me toch kan helpen
  ik wens iedereen een warm liefdevol lichtje in het leven en engelen vleugels die ieder beschermd
  liefs nancy
  ps ik ben echt wanhopig zelfs mijn kinderen hebben er last van die zien altijd een schim het volgt mijn zoontje zelfs tot op de school

 83. Hoi Ria,

  Ik lees nu al 2 dagen je Blog.
  Wij zitten met een vraag, wij zijn onlangs verhuisd naar een nieuwe (huur)woning in Nijmegen.
  Dit is van origine een flat/appartementencomplex voor senioren (wij zijn zelf 23 en 25 jaar oud).

  Van de buren hebben wij vernomen dat de vorige bewoonster is overleden op het toilet in onze woning.

  Dit is tevens naast het spoor besef ik mij zojuist, helaas zijn er in Nijmegen veel ”springers” die zich van het leven ontnemen.

  Wij beiden slapen erg slecht in ons nieuwe huisje, gaan moe naar bed en staan moe op.

  Is er een mogelijkheid dat deze dame nog aanwezig is in onze woning?
  Of eventueel een ander persoon?

  Zo ja, is het respectvol om ons huis te reinigen met salie of is er een mogelijkheid om de vermoeidheid af te laten nemen en in iedergeval de dame bij ons te laten?

  Tevens een vraagje over de kaarsen, wij hebben een hoekappartement op de begane grond.

  3 kamers zijn gelegen aan de wegzijde.
  Dienen er dan in alle 2 de hoeken van de kamer een kaars te komen of in de buitenste hoek?

  In de tussenkamer dienen daar 2 kaarsen te komen in de hoeken van de wegzijde of 1 in het midden? hoe werkt het bij de hal?

  feitelijk is mijn vraag, dienen er in alle kamers 2 kaarsen in de hoeken te staan?

  Hopelijk kun je me antwoord verschaffen op al mijn vragen.
  Je bent altijd welkom voor een kopje koffie om het te laten zien en ervaren.

  Natuurlijk ook voor koffie alleen!

  Groet Mike

 84. Beste Nancy

  Het is mogelijk dat je hoog sensitief bent en dat er daardoor van alles in je huis mis gaat. Dan is alleen reinigen iet genoeg. Je moet jezelf leren afsluiten voor deze hoog sensitiviteit. Daarna kan je een spiritueel slot op je huis zetten. Natuurlijk kan je ook een afspraak maken voor een consult en dan foto’s van je huis meenemen. Op die manier kan ik kijken wat er in je huis gebeurd en wat er aan gedaan kan worden.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

  Beste Mike

  Natuurlijk mag je gewoon reinigen. Zelfs als het de vrouw is die in jullie huis heeft gewoond, dan is het nu haar huis niet meer. Zij moet binding gaan maken met haar spirituele leven. Dat is voor haar gemakkelijker wanneer zij weet dat dit haar huis niet meer is. Door de reiniging help je haar op weg naar het “Licht”.

  Het is wel de bedoeling dat je in elke kamer twee kaarsen of waxinelichtjes brandt. Diagonaal zoals beschreven.Succes,

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 85. Beste Ria,

  Ik ben sinds kort mijzelf bewust van het feit dat spirituele gebeurtenissen wel degelijk bestaan, althans ik heb het heel lang ontkend uit angst, maar ik probeer het nu langzaam aan te accepteren (vind het nog steeds wel een beetje eng). Mede dankzij hetgeen dat mijn vriendin een hoog sensitief persoon is en die vind het niet eng.

  Binnenkort verhuis ik met mijn bedrijf naar een nieuw kantoor. Dit kantoor is een ruimte (ong 35m2) in een oud ziekenhuis waar vroeger lichamen van overleden mensen werden opgebaard. Nou weet ik toevallig ook dat de oom van mijn compagnon daar heeft gelegen (dit wisten wij bij het tekenen van het contract nog niet).

  Het is een lichte ruimte met grote ramen, maar ik krijg altijd een negatief gevoel als ik de ruimte binnenkom.

  Wat zou je mij aanraden om te doen?

  Ik zie graag een reactie tegemoet. Alvast bedankt.

  Groetjes, Niels

 86. Beste Ria.

  Mijn man en ik hebben het idee dat er een soort vloek of iets over ons uitgeproken is. Wij zitten eigenlijk sinds we in ons huidige huis zitten in de problemen. We hebben nog een appartement dat we aan de straatstenen niet kwijt raken (dat hebben er meer in deze tijd natuurlijk)Dit zijn we gaan verhuren. We kunnen net aan rondkomen doordat er door mijn scheiding van mijn vorige man nog heel wat belastingschulding zijn. Als we maar “dreigen” er weer een beetje bovenop te komen dan komt er wel weer iets negatief. Nu heeft de huidige huurder van ons appartement ook nog een hennepkwekerij in de woning geplaatst waarvan nu natuurlijk alle kosten van het weghalen ed. voor ons zijn. Zou het zuiveren met salie kunnen helpen in onze situatie? We zijn ten einde raad.

 87. Beste Patricia

  Wat moeilijk voor jullie. Natuurlijk is het een goed plan om je huis te zuiveren met salie. Zorg dat je na het zuiveren zeker zeven dagen een aantal uren per dag witte kaarsen brandt. Het liefst drie en liever in dit geval geen waxinelichtjes. Dit verdrijft de negatieve energie waarvan je denkt dat die jullie leven beïnvloedt. Succes.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 88. Ik ben 24 jaar en voel regelmatig dingen om mij heen gebeuren en denk dat ik soms mij gids in mijn hoofd hoor. Daarom zou ik graag meer in contact willen komen met mijn gids dmv meditatie. Ik ben alleen bang dat ik dan in contact kom met iets negatiefs en dat ik dat dan niet door heb ofzo…

  Is het gevaarlijk om op die manier jezelf open te stellen?

  Groet,
  Dunya

 89. Hallo,

  Ik heb een vraag over het reinigen met salie. Ik heb gister voor het eerst de slaapkamer van mijn dochter gereinigd. Ik ben echt superblij met het resultaat, want ze heeft voor het eerst sinds lange tijd goed geslapen en niet in haar bed geplast (ze had in haar woorden last van “schaduwen”). Nu wil ik deze positieve energie natuurlijk vasthouden en dus vroeg ik mij af hoe vaak ik het reinigen moet herhalen.

  Gr. Kim

 90. Hallo Ria, kan het zijn dat als entiteiten aan je hangen, bijvoorbeeld een kindgeest opgepikt in een huis of van een miskraam, dit een zwangerschap in de weg kan staan? groet Wikkie.

 91. Reactie 102:

  Ja die mogelijkheid bestaat er als je jezelf onvoldoende voorbereid of in een ruimte probeert te mediteren waarin in jezelf niet prettig voelt.

  Als u probeert te mediteren doe dit dan in een omgeving waar u zichzelf op uw gemak voelt, de kans dat er dan iets ‘mis’ kan gaan is dan stukken kleiner.

  Gr,
  J.

 92. Hallo Ria,

  Sinds oktober 2011 heb ik een huisje gekocht en ben ik toen met me zwangere vriendin in gaan wonen.
  Onze kleine meid is ondertussen geboren al was ze wel 10 weken te vroeg.

  Ze maakt het gelukkig erg goed en doet alles perfect.
  Nu is de laatste tijd de sfeer in huis behoorlijk omgeslagen.
  Door mijn ploegendiensten moet ik ook nachtdiensten draaien, en daar is het moment waar het fout gaat.
  Mijn vriendin is namelijk harstikke bang geworden volgens haar gaan er lampen aan en uit hoord voetstapen geklop, ook ik heb dit wel is gehoord overdag.

  Ook is onze slaapkamer altijd koud en toen onze baby nog bij ons sliep waren er soms nachten dat ze amper in slaap kwam, de baby dan ze gilde letterlijk de hele tent bij elkaar.
  Vaak is het ook nu ze in haar eigen kamer ligt dat als ik in de nacht werk dat onze kleine de hele tent bij elkaar scheeuwt en me vriendin beetje doordraait en helemaal overstuur wordt.
  Soms als je ergens in huis bent voel je een hele koude tocht terwijl alles potdicht zit.

  Vannacht maakte ik iets mee waar ik heel erg van geschrokken was.
  Ik werdt wakker omdat er water in bed lag en hoorde dat me vriendin heel raar ademde en mompelde.
  Als ik aan haar vroeg hoe dit water in bed kwam lachte ze op een hele vreemde manier erom en kreeg ik geen antwoord erop.
  Op een gegeven moment zei ze dat ze weg moest uit dit huis en liep het halve huis af trok stoelen weg liep aan de voordeur te rammelen.
  Ik heb haar weer in bed weten te krijgen en eindelijk tot zinnen gekregen.
  Ze brak gelijk in tranen uit en voelde haar zo depressief.
  Ook heeft ze van de hele gebeurtenis geen enkele herinnering van.

  Ik weet dat ze hoog sensitief is.
  Maar ik begin me toch zorgen te maken dat er iets kwaad aardig in huis zit die haar beinvloed.
  Enig idee wat dit kan beteken en wat er aan te doen is want dit gaat echt niet langer zo.
  Durf eigenlijk me vriendin niet meer alleen te laten omdat ik bang ben dat ze haarzelf of andere wat aandoet

 93. Hallo,
  Ik heb het hele huis met salie gereinigd. U schrijft dat je het moet laten doortochten tot de geur van de salie weg is. Maar bij ons is het nog lang niet weg. Ik heb sowieso meer dan half uur alle ramen en deuren open gedaan, maar je ruikt het nog goed. Ik kon niet langer openhouden, want ik heb 2 katten en die bleven niet heel lang op mijn schoot. Is dat erg, heeft het geen zin als het nog naar salie ruikt? Alvast bedankt voor uw reactie.
  Groet,
  Selma

 94. Beste Selma

  Je hebt het helemaal goed gedaan. Soms blijft de lucht wat meer hangen. Wel is het belangrijk dat de rook weg is maar dat kan haast niet anders. Je hebt immers meer dan een half uur gelucht.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 95. Beste Ria,

  Sinds groep 5 was ik samen met een vriendin altijd bezig geweest met heksen, rituelen, kruiden enz. Het begon allemaal toen we een spreekbeurt moesten houden over een of andere onderwerp. Iedereen in de klas hield zijn spreekbeurt over een stad of een huisdier, en alleen wij hielden onze spreekbeurt over het onderwerp Heksen. De directeur van de school en de leerlingen en hun ouders schrokken er wel van. Ze werden er bang van dat weet ik nog heel goed. Opeens gingen minder kinderen met ons om en werden we raar bekeken. Sinds die dag heb ik erg veel gelezen over heksen en magie, op een gegeven moment ben ik ermee gestopt vanwege mijn pubertijd, ik kreeg interesse in andere dingen. Nu dat ik 19 ben merk ik dat mijn zus (27 jr.) steeds het gevoel heeft alsof ze een 6e zintuig heeft, ze zegt dat ze soms dingen aanvoelt bij andere mensen, en soms hele rare dromen heeft over mijn overleden oma en ook weleens dromen heeft waarin ze echt word ingezogen dat ze bijna niet meer wakker kan worden. Ik heb een jaar bij haar gewoond en ik ben bang dat de interesse die ik had toen ik klein was aan haar heb overgegeven, dat die interesse nog ergens diep in mij schuilde. Net werd ik door haar gebeld, en vertelde ze dat er al een paar dagen een vogel haar huis binnenvliegt en vandaag kon die vogel zijn plekje niet vinden, vervolgens ging die op een kruis zitten die aan de muur hangt, en daarna op een bijbel. Ik heb een medium gebeld en die vertelde dat het me oma was, zij is en jaar geleden ongeveer rond deze tijd overleden. Toen ging ik er meer achter zoeken, en begon er een lampje te branden. Ik woon nu al 8 maanden samen, we woonde eerst in een studio, alles ging fout, geldzaken, ik word ook maar niet zwanger, negatieve energie, mijn hond die we moesten weggeven omdat die nooit luisterde en gewoon gek werd. Ik heb het gevoel genegeerd, en we zijn verhuisd naar een flatwoning. Wij wonen weer op de 3e verdieping net als in het vorige huis, erg toevallig. En nu voel ik me snachts heel bang en paniekerig, ik houd me wel altijd groot en probeer afleiding te zoeken. Maar ik kan ookal niet slapen in me eentje, als me vriend thuis is word die sfeer iets minder want ik klamp mezelf echt aan hem vast, maar wanneer we gaan slapen slaapt hij binnen 2 minuten en ik lig dan nog 2 uurtjes wakker. Ik denk dat ik dingen hoor, ik hoor getik, en soms gekraak, soms hoor ik het water druppelen uit de kraan heel erg luid, soms gebonk. Ik word dan altijd wakker met een enorme hoofdpijn. Ik wil weten of er iets in mijn huis of in mijn familie aanwezig is, want verhuizen hielp niet ik voel me nogsteeds akelig en alles gaat steeds slechter, we hebben nooit geld en als we het hebben verdwijnt het zomaar aan iets, weet niet wat. Is er een test of iets waarmee ik kan checken of er iets in mijn huis aanwezig is, wat moet ik dan doen en wat heb ik ervoor nodig? Het is een beetje chaotisch, ik voel me beschermd door God en door mijn engel, maar tegelijkertijd voel ik dat er iets niet klopt, iets zit me dwars. Ik wil het testen zeker weten of er iets is, en ik wil voorkomen dat mijn zus telkens rare dromen heeft en ook slechte gevoelens.

  Alvast bedankt,

  Dolores

 96. Nou ja zeg dit was echt heftig, ik ging lezen hoe je je huis moest reinigen, glas cola die ik vasthield kiepte zowat ineens om, kreeg cola op me toetsebord. ik dacht ik ga even op papier opschrijven hoe je je huis moet reinigen voor het geval dat die laptop crasht. Iets hield me tegen eerlijk waar! Ik schrik er gewoon van, ik schreef met nette handschrift de spulletjes die je nodig hebt bij het reinigen van je huis. En opeens werd me handschrift heel slordig toen ik het ritueel zegmaar ging opschrijven. En ik kon mezelf niet in bedwang houden ik schreef heel erg snel en het ziet er niet uit op papier. Mijn handen voeten en me hele lichaam begonnen als een gek te zweten. Ik heb het wel afgeschreven met heel veel moeite, ik kan het nu nauwelijks lezen. Wat betekend dit, wat wilt hetegene wat in mijn huis zit van me?
  Wat moet ik doen, zo snel mogelijk reinigen?

 97. Beste Dolores

  Wat een vervelende situatie. Naar mijn mening ben je heel erg sensitief en daardoor kan er van alles je huis in komen. Leer hoe jij je kan afsluiten voor alle paranormale dingen zodat er geen ingang meer is. Op mijn weblog onder de rubriek “kinderen” staat een artikel hoe je dat op een gemakkelijke manier kunt doen. Lukt het je niet dan raad ik je aan om eens een afspraak te maken zodat ik je hierbij kan helpen. Daarna kan jij je huis reinigen en het spirituele slot er op zetten.Het is echt belangrijk dat jij je afsluit en op die manier met rust gelaten wordt.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 98. Beste Ria,
  Bedankt voor je reactie. Mijn vader heeft bergkristallen in zijn schuur liggen. Dus ik ga even deze week alle spulletjes verzamelen, en mijn huis reinigen. En vervolgens de spirituele slot erop zetten. Over een tijdje wil ik jou zoiezo uitnodigen bij mij thuis, zodat je even kan controleren of het goed gaat, en of je misschien nog iets voelt of er iets aanwezig is. Zo niet, dan heb ik dus goed gereinigd!!

  Tot snel,

  Delores

 99. Beste ria,
  Ik zit met een heel groot probleem.
  En ik hoop dat u mij daar mee kunt helpen.
  Sinds 2 jaar ben ik bevriend met een stel wat hier in de straat woont.
  Zij hebben 3 kinderen waarvan er 2 bevriend zijn met ons zoontje.
  Deze mensen brengen heel vaak negatieve energie met hun mee als ze hier in huis zitten.
  Ik ga volgende week hier ons huis reinigen in de hoop dat alle negatieve energie het huis uit gaat.
  Maar ja nu komt het probleem dus….als mijn huis gereinigt is ben ik dus bang dat door hun de negatieve energie weer terug komt.
  Mijn dochter is hoog sensitief en is heel gevoelig voor hun.
  Ik weet gewoon niet wat ik er mee moet en kan doen.
  Het zijn lieve mensen maar die negatieve energie brengt heel veel spanningen hier in huis.
  Wat kan ik hiermee doen?
  Bedankt alvast, groetjes van patricia

 100. Beste Patricia

  Wanneer je huis is gereinigd kan je een halfedelsteen bij je voordeur leggen of hangen. Neem dan een Tijgeroog of een Barnsteen. Deze stenen zorgen ervoor dat de negatieve energie die gasten mee naar binnen nemen weer met hen terug gaat. Zo blijft jullie huis van jullie en krijgt de energie van andere mensen geen vat op jullie. Ook kan je dochter zo’n steen aan een kettinkje dragen waardoor ze beter beschermd is.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 101. Beste Ria,

  Al een tijd heb ik een relatie met een hele lieve man. Nu is hij zelf wat nuchter kwa aard over bepaalde onderwerpen. Waaronder dus het onderwerp spiritualiteit. Ik daarentegen ben katholiek kwa godsdienst. Wel katholiek opgevoed, maar meer het geloof van de spirituele wereld. Nou heeft mijn vriend pas geleden al twee keer best wel iets bizars meegemaakt. Zijn woorden dan. Ik daarentegen zie het als iets (waarschijnlijk een entiteit) die hem wat duidelijk wilt maken. Maar of ik het nou als iets moois moet ervaren… Want weet niet of het nou iets goeds of iets slechts kwa aard is. Een tijdje geleden moest hij voor zijn werk naar het buitenland. Één nacht lag hij wakker omdat hij niet kon slapen. Toen hij het nachtlampje uit deed en hij wilde gaan slapen hoorde hij voetstappen. Die leken steeds dichterbij steeds meer zijn richting op te komen. Hij deed de lamp weer aan en hoorde direct niks meer. Ging in het midden van de kamer staan en liep richting bed. Het was precies hetzelfde geluid. Hij wist zeker dat het geluid uit zijn kamer afkomstig was. Daarna is hij gelukkig wel in slaap gekomen, maar toch wel een beetje angstig door het voorval.

  En pas geleden maakte hij weer wat mee. Ik was er die nacht niet bij. Hij kreeg een droom. Die droom begon gelijk in een spookachtig huis. De droom begon al gelijk in dat huis. Wat volgens hem wel een erg mooi en heel groot huis was. Hij vertelde dat het ook wel een vreemd huis was. Met een grote hal plus trap (naar boven) aan de linkerkant een woonkamer met een deur. Door die deur kwam je in weer een hele andere ruimte. Telkens totdat we bij de mooie tennis velden kwamen. We waaronder ik die ook in zijn droom voor kwam. Volgens hem werd ik door iets getrokken waardoor ik bij hem weg liep. En ik maar door bleef lopen terwijl hij mij een aantal keer riep tot ik plots verdwenen was. Hij daarentegen werd ook ruw door iets beetgepakt. Toen hij wakker werd en hij iemand wilde roepen leek zijn stem het niet te doen. Terwijl hij wakker was! Uit alle macht probeerde hij iemand te roepen. Tenslotte kwam er iets geluid uit, maar niet veel. Toen begon zijn deken te bewegen heel erg snel te trillen leek het volgens hem. Daarna niks meer aan de hand na mij te hebben gesproken aan de tel. Kan u mij daar misschien antwoord op geven? Is het wel (wat ik denk) iets of iemand die hem iets duidelijk wilt maken. Ik leg namelijk sterk het verband met mijn moeder die 10jaar terug overleden is. Daarvoor voordat hij die droom kreeg heeft zich ook nog een ruzie afgespeeld
  tussen hem en mijn vader.

 102. Trouwens dit heeft helemaal niks te maken met het topic huis reinigen. Volgens mij heb ik mijn verhaal in de verkeerde topic geplaatst haha.

 103. Beste Ria,

  Ik woon in een huis waar veel tragische dingen gebeurd zijn en het huis voelt slecht aan. Er gaan vaaak dingen stuk en alledrie de bewoners hebben regelmatig last van depressieve klachten. Er gaan vaak dingen kapot en voel me er over het algemeen onrustig en soms behoorlijk angstig. Om deze rede wil ik het huis reinigen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier verder niet mee bekend ben en ik er ook wat sceptisch tegenover sta. Is het geloven hierin als een religie, dat het alleen ”werkt” als je er volledig in gelooft? En dan nog een vraag van puur praktische aard.. Kun je ook witte waxinelichtjes gebruiken ipv witte kaarsen?

 104. Beste Ria,
  Ik heb enige tijd geleden een depressieve periode gehad, en toen veel last gehad van verschijningen. Deze heb ik vaker gehad maar dit waren verschijningen die mij vreselijk bang maakte. Zo heb ik een keer ervaren dat ik, toen ik in bed lag, ik iemand mijn been voelde pakken. Uiteindelijk ging hij/zij op mij liggen waardoor ik amper meer adem kon halen. Uiteindelijk kreeg ik ook vervormde stemmen in mijn hoofd. Nu ik ben verhuist heb ik gelukkig niet meer last van dit soort verschijningen, maar ik zie nog wel regelmatig een soort hele dunne witte rook door de kamers heen gaan. Gisteren heb ik ook een gezicht gezien die bij ons naar binnen keek. Mijn huisgenoot heeft er ook last van; hij ziet net als ik een dunne witte rook, witte en groene lichtbolletjes, en heeft gisteren ook iemand gezien in zijn slaapkamer die om de rand van de deur probeerde te kijken. Heeft u een idee of dit positieve of negatieve energieën zijn? Ik wil sowieso uw reinigingsmethode proberen, en een spiritueel slot op ons huis zetten zodat deze verschijningen minder worden, want we zijn allebei vrij bang als we dit ervaren. Maakt het dan uit waar we onze witte kaarsen kopen? En moet de bergkristal ruw zijn? Of geslepen?
  Met vriendelijke groeten,

  Surayah de Visser.

  Beste Surayah

  Het maakt niets uit waar je de kaarsen koopt. Het is beter dat de bergkristal een punt heeft zodat je die naar boven kan richten. Op die manier geeft het een goed resultaat.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 105. Mijn hond heeft trouwens ook vaker dat ie in het niets zit te staren; een keer zat hij zelfs helemaal te grommen naar iets wat ik niet kon zien. Hij gromt nooit! Het is een super vrolijke en lieve hond die geen vlieg kwaad doet.. Zou dit een negatieve energie kunnen zijn?

  Met vriendelijke groeten,

  Surayah de Visser.

 106. Beste Ria,

  Ik heb je methode opgeschreven, maar twijfel of ik dit zelf moet doen. Ikzelf ben een absolute magneet heb ik ontdekt door de jaren heen. Details laat ik liever achterwege.

  Kan het zelfstandig reinigen van je huis ook verkeerd uitpakken?

  Vriendelijke groet,
  Daan

 107. Hallo Ria,

  Een kleine vraag. Ik heb al een maand last alsof ”ik hier niet meer zou zijn” ben de hele dag door moe en heb het gevoel alsof ik leeg ben.

  Zou met witte salie reinigen helpen?

  Alvast bedankt,

  Joyce

 108. Hallo,

  Ik wil mijn huis graag gaan reinigen met witte salie, omdat mijn man nu genezen is van zijn burnout en ik dus de energie in huis wil zuiveren. Nu lees ik soms op internet dat het reinigen met witte salie ook gevaarlijk kan zijn als je negatieve entiteiten in huis hebt, omdat ze dan juist heel actief kunnen worden ( lachen je ahw uit, las ik). In hoeverre is dit waar, want heb natuurlijk geen zin om problemen op de hals te halen.

 109. Beste Daan

  Ook al ben je een magneet kan je deze methode echt toepassen. Wel is het belangrijk dat jij je sterk maakt in je eigen energie en je goed verbindt met de aarde. Als je elke stap volgt en daarna een spiritueel slot op je huis zet dan heb je de juiste bescherming

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

  Beste Joyce

  Naar mijn menig ben je niet goed geaard. Op mijn site onder de rubriek “oefeningen” staat hoe je dat kan doen.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

  Beste Sandra

  Wanneer je alle stappen volgt hoef je helemaal niet bang te zijn dat je negatieve entiteiten naar binnen haalt. Je zorgt er juist voor dat de sfeer in huis positief wordt. Wees niet bang en ga de reiniging doen. Succes!

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

  Beste Priscilla

  Het is niet erg.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 110. Beste Ria

  mijn zoontje van 2 jaar heeft problemen met het slapen in zijn kamertje. onze oudste zoon heeft ook in dat kamertje geslapen en heeft dit zelfde probleem gehad totdat hij naar een andere kamer ging. wat kan ik het beste doen?? hij gaat heel hard huilen wanneer we hem alleen laten. ook wordt ie s’avonds hard huilend wakker en gaat zijn hardje te keer. we hebben nu een groter bed voor hem gekocht maar ergens ben ik toch bang dat er iets op of met die kamer is. kun jij mij verder helpen.

  Groetjes Melissa

 111. Geachte Ria,
  Om een Zeer lang verhaal kort te maken;
  In mijn vorige huis voelde ik aanwezigheid.
  Mijn haren gaan dan omhoog staan, ik kon zelfs de exacte locatie aanwijzen waar de aanwezigheid zich bevond.
  Echter heb nooit écht contact kunnen leggen.
  Een van mijn lampen ging ook altijd weer aan nadat ik deze had uitgezet. Geeft niks, ik vond het niet erg.
  Ik heb een huis gekocht en zeer snel daarna is mijn relatie beëindigt. Het huis staat nu een jaar te koop. Dit huis voelt voor mij zeer kil aan, het klopt niet echt. Mijn ex is sinds afgelopen weekend verhuist, weg uit dit huis.
  Nu zat ik net te praten met mijn nieuwe relatie, zij kent het huis ook en is er ook 2x geweest. Zij gaf nu aan dat het huis een zeer negatieve vibe heeft. Ik geloof dat blind, zij voelt ook, doet aan reiki en staat voor veel dingen open.
  Hier in huis voel ik trouwens geen aanwezigheid, allicht heb ik mij daarvoor afgesloten.
  Ik vraag mij nu af, moet ik nu mijn woning welke te koop staat gaan reinigen? We wonen er niet, ik kom er straks alleen als er een bezichtiging is.
  Wel ben ik bang, nadat mijn nieuwe vriendin heeft gezegt dat er een slechte vibe hangt dat ik deze meeneem naar huis. Toen ze dat zei over die vibe, gingen bij mij direct mijn haren overeind staan, het gevoel dat ik ken uit mijn vorige huurwoning.
  Wat is verstandig om te doen? Ik ben na dik een jaar toe aan positieve energie, al helemaal in ons huis en wil geen slechte vibe meetrekken.
  Kleine note

 112. Kleine note zei ik;
  Ik heb geen aanwezigheid meer nadat ik bij iemand ben geweest die kan zien, en weet dat ik daar een persoon heb achter gelaten.
  Nogmaals de vraag; wat te doen voor de verkoop van mijn huis, wat te doen om positieve energie in mijn nieuwe woning te krijgen en als laats, wat als je het niet erg vindt om aanwezigheid te voelen maar wel terughoudend bent vanwege negatieve energie waar ik op dit moment niets aan heb….??….
  BVD Sander

 113. Beste Ria,

  Ik heb ooit een vraag gesteld bij nr 75 op deze pagina.
  Zou je er nog naar kunnen kijken? Het is zeker rustiger geworden op zolder maar ben nog steeds benieuwd naar jouw interpretatie.
  Dank alvast voor je moeite.
  Groetjes Ella

 114. Beste Ria,

  Ik heb een korte vraag. Ik en mijn man zijn beide hoogsensitief. Nu zijn wij gisteren bij mijn schoonouders geweest en ik voelde mijn energie helemaal uit mij wegebben, ik werd vreselijk moe. Bij mijn man gebeurde hetzelfde. De energie in het huis van mijn schoonouders voelt heel erg zwaar aan. Ik kan het samen met mijn man reinigen, maar hoe houd ik het daar zuiver? Kleine achtergrond: mijn schoonvader heeft een hersenbloeding gehad en zit eigenlijk alleen nog maar, krijgt medicatie om zijn angsten onder controle te houden. Mijn schoonmoeder lijkt van het ene gezondheidsprobleem in het volgende te geraken. Ze is zwaar diabetespatient, heeft nu ook last van haar nieren, heeft poliepen in haar slokdarm en heel wat meer…

  Heb jij tips voor ons? Want de energie die zij afgeven aan het huis is heel zwaar negatief en dat zal alleen maar erger gaan worden.

  Ik hoor graag van je.

  Groetjes,
  Chantal en Rob.

 115. Best Chantal

  Wat zal de energie zwaar zijn in het huis van je schoonouders. Om de energie lichter te houden na het reinigen is het goed om regelmatig witte kaarsen of waxinelichtjes te branden. Het liefst elke dag een paar uur. Ook is het goed on bergkristallen in huis te hebben. Deze reinigen de energie en maken hem lichter. Spoel de kristallen wel regelmatig af onder stromend water zodat ze ontladen worden. Ook groene planten geven rustige energie. Geen kaktusplanten, die maken dat de energie langzamer stroomt. Wel varens of sanseveria’s enz.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 116. Hallo, hoe kan je eventueel je huis testen of er negatieve energie aanwezig is. Momenteel is de relatie slecht, het werk slecht en de gezondheid slecht. Mijn kindje van bijna 2 is compleet veranderd van heel lief naar agressief.
  De vorige bewoners zijn ook in verband met een scheiding verhuisd dus was het huis waarschijnlijk al negatief.
  Elly

 117. Beste Ella

  Als eerste mijn excuses voor de late reactie op nummer 75. Soms glipt er een vraag doorheen. Je hebt het intuïtief heel goed aangepakt. Door langer salie te branden is de negatieve energie verdreven. Je kan een bergkristal op zolder leggen om de energie daar optimaal te houden. Ook een spiritueel slot zoals beschreven op mijn weblog is een goed idee

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 118. Beste Elly

  Je hebt je eigen vraag al beantwoord. Je kan er van uit gaan dat de energie in je huis niet goed is. Mijn raad aan jou is dan ook dat je het huis gaat reinigen op de door mij beschreven manier. Succes!

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 119. Beste Ria
  Super dat je op deze manier mensen kan adviseren en helpen.
  Ik zelf zit zelf ook met een probleempje.
  Mijn zoontjes 4 en 1 jaar zijn beiden erg angstig in huis.
  En dan vooral in de avond als ze in bed liggen.
  De eerste paar uur gaat het slapen goed, maar elke nacht op één bepaald tijdstip, worden ze huilend wakker.
  Nu heeft de jongste er meer last van dan de oudste.
  Maar vindt ik het toch wel appart dat dit steeds rond zelfde tijdstip gebeurd.
  De jongste kijkt dan zo angstig om zich heen en wanneeer ik hem op til uit zijn bedje trilt hij van angst.
  Ik heb er zelf geen last van , voel wel een aanwezigheid maar geen negatief gevoel.
  Heb namelijk zelf sterk het gevoel dat het om mijn overleden vriendin gaat. De kindjes hebben haar nooit gekend, omdat ze plotseling overleed toen ik 8 maanden zwanger was van mijn éérste.
  Ondertussen zijn wij als ouders ook erg moe van de gebroken nachten die ondertussen al 4 jaar duren.
  Zo oud is onze oudste.
  Wat kunnen we doen, om weer rust te krijgen, en dan vooral in de kindjes hun kamer.
  Alvast bedankt voor je tijd.
  Groeten Shirley. Z

 120. Beste Ria
  Na een jaar in het buitenland te hebben gewoond en een vriendin met haar kinderen in mijn huis hebben gewoond (hele zuiver lief gezin) krijg ik mijn huis niet meer goed, het komt totaal over me heen, ben doodmoe thuis en die anderhalf jaar dat ik terug ben ben ik continu ziek, doodmoe en moedeloos, financieel krijg ik het niet op de rit doordat t huis zoveel energie opslokt, het voelt of het huis me niet laat ademen, buiten zit ik vol met ideeen en zodra ik binnenkom lekt mijn energie weg en wil ik slapen, dit klopt totaal niet bij mijn normalieter positieve sprangkelende creatieve uitbundige en levenslustige geest, als ik met enorme positieve kracht en energie het huis schoonmaak, salie brand en kaarsen blijft het 1 dag goed, dan ben ik echt de hele dag bezig geweest met reinigen, dit kan natuurlijk niet iedere dag, wat is er toch in mijn huis wat dit veroorzaakt? En hoe krijg ik dit goed? Het huis was altijd zo’n lieve warme zuivere plek en zo heb ik het nooit meer gekregen… Zelfs mijn dochter van nu 9 begrijpt niet waarom ze haar kamer niet opgeruimd meer krijgt sinds we terug zijn… Ook zij is hangerig geworden thuis en heefd veel buikpijn en hoofdpijn, heb je een idee hoe ik dit op kan lossen?

 121. hoi ria
  ik zit met negatieve energie in huis als ik buitenshuis ben voel ik me goed kom ik binnen dan valt er iets over mij en voel ik me down, wat kan de oorzaak zijn en wat kan ik er aan doen. ik voel of er iets in huis zit dat me ongelukkig maakt

  groeten pia

 122. Beste Ria

  Ik ben eigenlijk een beetje ten einde raad, 5 jaar geleden kochten we samen onze boerderij. Hier dachten we een gelukkig leventje te leiden, echter is dit niet waar. Sindsdien overvallen ons allerlei problemen, zowel financieel, emotioneel, gezondheid, enzovoorts.

  Ook leiden onze dieren hier enorm onder, op 8 maanden tijd hebben wij het verlies van 4 dieren moeten verwerken, het is net of het huis dit aantrekt, ook voel ik me er niet altijd even goed, en heb op de duur gewoon geen zin meer om naar huis te gaan. Dit overkomt mij maar ook mijn vriend, honden en paarden, wat echt niet gezond is.

  Kan u mij soms helpen

  Beste Jennyfer

  Het beste is om iemand te laten voelen waardoor jullie huis ongeluk lijkt aan te trekken. Eerst is het goed om je huis en het erf te reinigen en een spiritueel slot te zetten. Plant darna op diverse plekken salie zodat deze een doorlopende reiniging en bescherming biedt.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 123. Beste Ria,

  ik heb je stuk over de reiniging van een nieuw huis gelezen en dit was heel duidelijk en mooi.

  Ik ga dit zeker uitvoeren.

  Dank je wel voor het delen van je informatie op het web.

  Fijne dag en namasté

 124. Hallo Ria,

  Misschien kunt u mij helpen. Ik hou er niet van om s´avonds of s´nachts alleen thuis te zijn. Ik heb veel moeite om alleen s´avonds naar mijn slaap kamer toe te gaan. Ik heb een hekel aan een bepaalde hoek van mijn slaapkamer. Ik heb niet het idee dat het nare gevoel dichter bij mij komt, maar altijd op een afstand blijft. Ik heb in mijn leven al in 9 verschillende huizen gewoond, en heb dit gevoel in elk huis gehad. Ook heb ik het idee wanneer ik beneden aan de trap sta, dat er iets boven aan de trap staat dat naar mij kijkt. In mijn familie zijn ook altijd veel ruzies, ook merk ik dat ik meer ruzie krijg met mijn vriend. Kunt u mij helpen?

  Beste Linda

  Waarschijnlijk ben je hoog sensitief. Hierdoor wordt je een ontvanger en is er een entiteit die met je mee verhuist. Je kan leren je hiervoor af te sluiten zodat je geen ontvanger meer bent en deze entiteit vanzelf weggaat. Natuurlijk kan je ook een spiritueel slot op je huis maken.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 125. Hallo ria

  Ik heb n zoon van 20 jaar. Sinds oktober vorig jaar woont hij op zichzelf. We hebben vernomen dat hij geestelijk bezoek heeft. Zodra mijn zoon even naar de winkel is aan de overkant, of onder de douche staat, of soms als hij bezoek uitlaat gebeurt er van alles. Dan staat de balkondeur opeens open, terwijl hij deze heeft afgesloten. Of is zijn bankstel verschoven. Mijn zoon vindt het wel grappig, maar ook raar.

  Als kind kon hij, als hij ergens op bezoek was, al zien of er iemand onzichtbaar aanwezig was, Maar deze persoon ziet hij helaas niet, hij hoort hem wel suizen en voelt hem voorbij gaan. Ik heb hem aangeraden zijn huis te zuiveren want ik durf niet meer met mijn dochtertje bij hem op bezoek te komen. Nu is mijn vraag of dit kwaad of goed is en dergelijke. Wat moeten we ermee. Ik ga deze week salie en zeezout en kaarsen voor hem halen zodat ik hem met de reiniging kan helpen. Dit doe ik als mijn dochtertje op school is.

  Kunt u mij zo spoedig mogelijk antwoordt geven. Ik ben ten einde raad. Toen hij gisteravond naar huis ging en thuis kwam, heeft hij me geluiden en foto’s gestuurd. Dit om me te laten zien en horen wat er gebeurt. Mijn zoon heeft gisteren gevraagd wie het is en of hij hem kent, maar geen antwoord gekregen. Vandaar dat ik hulp voor hem zoek . Ik hoop dat u mij helpen kan. Graag verneem ik iets van u. Ik ben bang dat er iets gebeurd .

  Groet, Ploppertje

 126. Beste Ploppertje

  Wat een nare situatie. Naar mijn mening is uw zoon hoog sensitief. Het is belangrijk dat hij zich leert afsluiten voor deze hoog sensitiviteit. Alleen het huis reinigen is niet genoeg. Dan zal de entiteit toch weer terug komen. Eerst zich afsluiten, dan het huis reinigen en hardop zeggen dat alles en iedereen die niet is uitgenodigd weg moet gaan. Daarna kan hij een spiritueel slot op het huis maken zoals ik beschreven heb in een ander bericht.

  Hartelijke groet,
  Ria Stoutjesdijk

 127. Beste Ria,

  Ik ben er van overtuigd dat het huis van mijn oma is vergeven van de negatieve energie. Zij gelooft zelf niet in het spirituele, qua rituelen en entiteiten enzo. Maar ik zou toch willen proberen om het huis te reinigen, op de manier zoals jij hierboven hebt beschreven. Is het belangrijk, dat zij daar toch bewust bij is. Of zou ik dat zelf voor haar kunnen doen. En daarna kijken of ze toch enige verschil aan de sfeer ondervind?

  Ze heeft zo’n twee-en-half jaar geleden best wat negatieve ervaringen gehad, wat heeft geleid tot ontwikkeling van angsten en depressie ( met allerlei lichamelijke klachten van dien). Sinds die tijd verblijft ze ook bij haar broer. En heeft ze in dat huis alleen maar dingen veranderd en vernieuwt, zonder er te wonen en te leven. Ze heeft echt een antipathie tegen het huis ontwikkeld.
  Maar nu ze de depressie uiteindelijk (na alle onderzoeken om lichamelijke ziektes uit te sluiten) heeft erkent. En het bij haar broer ook niet goed meer gaat, omdat er teveel irritaties zijn tussen hun twee. Wilt ze er alles aan proberen om weer terug te kunnen in haar eigen huis.
  Ik probeer haar in alles zoveel mogelijk te steunen (samen met mijn moeder en tante), door haar veel te laten praten. En zoveel mogelijk afleiding te bieden om zo, geestelijk, wat tot rust te leten komen. En ik hoop dat een reiniging van haar huis daar wat aan bijdraagt.
  Maar nogmaals, kan/mag ik dat zelf doen? Of is het nodig dat zij daar bij is/aan mee doet.

  Lieve groetjes.
  Mariska.

 128. Beste Mariska

  Wat naar voor je oma. Maar jij kan gerust haar huis reinigen zoals het op mijn site staat. Je doet het met liefde en daarom zal er ook liefdevolle energie in haar huis komen.

  Wel lijkt het me een goed idee om je oma te laten wennen aan haar huis. Dus niet in een keer helemaal over, maar een aantal keren er zijn voor een paar uur. Een keer lekker koken en daar eten zodat ze haar vertrouwen terug krijgt. Hierna kan ze er gaan wonen. Succes.

  Hartelijke groet,
  Ria Stoutjesdijk

 129. Beste Ria,
  Ik ben 14 en ben samen met mijn ouders en zus net verhuisd, er waren wat problemen tussen mijn ouders en ze waren toen uit elkaar gegaan daar door kreeg mijn vader een depressie. Ze zijn nu weer samen en daar ben ik heel blij mee! Mijn ouders hebben samen een bedrijf maar dat bedrijf belemmert voor mijn gevoel een positieve sfeer in huis
  Vooral omdat het bedrijf te lijden heeft onder een crisis, ik heb hier met mijn ouders over gepraat. Dus hadden we afgesproken dat we in het nieuwe huis minder met het bedrijf zouden bezig zouden zijn. Is er een manier om dit nieuwe huis een positieve sfeer te laten krijgen? De eerste dag dat we er in zaten was ik gelijk al ziek…
  Met vriendelijke groet, ik hoor graag van U
  Elize

 130. Beste Ria,
  We willen onze werkplek laten reinigen, er gebeuren te veel negatieve dingen.
  Maar nu wil ik eigenlijk ook mijn eigen huis reinigen en kwam via een vriendin op uw site.
  Maar nu las ik in uw verhaal over spiritueel slot, dat alleen de bewoners van het huis aanwezig mogen zijn. Mijn ouders hebben hier gewoond en zijn plots overleden (niet in huis) maar hebben hier wel opgebaard gelegen. Ik wil hun geest niet verdrijven. Kan ik nu wel de reiniging doen?
  Carin

 131. Beste Elize

  Wat fijn dat je ouders weer samen zijn. Je kan de sfeer in huis goed houden door regelmatig witte kaarsen te branden. Ook is het raadzaam om minstens een bergkristal in de woonkamer te leggen. Deze steen reinigt de energie in huis. Ook dragen sommige planten hieraan bij. Een varen of een sanseveria zorgen voor rustgevende energie. Cactussen zijn juist niet zo goed om rust te brengen dus kan je deze beter vermijden. succes.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 132. Beste Carin

  Bij een spiritueel slot zorg je er voor dat alles en iedereen, uit de spirituele wereld, die niet is uitgenodigd niet meer binnen komt. De geest van je ouders is dus wel welkom en zal niet worden geweerd. Je kan gerust een spiritueel slot op je huis plaatsen.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 133. Beste Ria,

  Misschien hoort mijn vraag niet direct in dit topic thuis, maar hij sluit er ergens wel bij aan. Ik ben hooggevoelig, neem ook energieën van anderen over en woon met m’n vriendin in een appartementencomplex. Al vanaf het begin heb ik het gevoel gehad dat er daar iets ‘niet klopte’. Gevoelsmatig heb ik het idee dat er hier zich entiteiten bevinden en enkele vreemde ervaringen lijken dit te bevestigen. Nu zijn we aan het overwegen om een bepaald huis te kopen, maar dit staat op een meter of 50 a 60 van een begraafplaats. Is dit voor iemand als ik wel verstandig? Zeker aangezien ik de huidige al dan niet bewezen aanwezigheid van entiteiten als negatief ervaar. Ik ben een beetje bang dat ik met dit huis van de regen in de drup zou kunnen belanden. Alvast hartelijk dank voor je reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Rhodry

 134. Hoi Ria,

  Ik heb zo alle verhalen gelezen en besloot ook om mijn verhaal neer te zetten.
  Want ik word zo een beetje gek.
  Ik ben nu wel 4 keer verhuisd omdat ik steeds waar ik kom getreiterd word door buren. Elke keer maak ik hetzelfde mee , zelfs woonurgentie gekregen door ernst van treiterij. Elke keer denk ik door verhuizen kom ik er vanaf , krijg ik rust. maar niks is minder waar . Elke keer begint het opnieuw. Zelfs in de huis waar ik nu zit is de vorige buren die weg zijn gegaan die mij hadden getreiterd nieuwe buren in plaats van gekomen en zij doen hetzelfde ,, hoe kan dat nou? om gek van te worden!!
  Nu denk ik , het kan geen toeval meer zijn.
  En denk dat ik vervloekt of zwarte magie in spel zit. hoe kom ik er van af ??? Heb je antwoord op? Dank alvast

 135. Beste Ria,

  Mijn vrouw en mijn zoon zijn hoog sensitief
  En voelen entiteiten en energien
  Dit werd twee jaar geleden als zo heftig ervaren dat het zo niet langer meer kon (vooral bij mijn vrouw).
  Ik kwam bij toeval (zover toeval bestaat) iemand tegen die ook hoog sensitief is.
  hij voelde mijn energie en zei dat het niet pluis was bij mij thuis hij zei:
  ” het wemelt van de entiteiten bij jullie en jullie hebben daar last van klopt dat?”
  Ik was met stomheid geslagen maar hij sloeg de spijker op zijn kop en dat was een opluchting, hij zei ons te kunnen helpen en een afspraak was snel gemaakt
  Hij heeft ons huis gereinigd en heeft entiteiten uit ons huis weg gehaald er zat er zelfs 1 bij mijn vrouw,ook die heeft hij weggehaald .
  Voor ons een hele opluchting die avond, echter naar een paar dagen was het alweer raak wij hebben hem gebeld en hebben weer een afspraak gemaakt.
  Nu om ons ook te leren hoe wij zelf entiteiten weg konden halen.
  Hij leerde ons met onze hoogst begeleidende engel de entiteiten weg te sturen
  Als de entiteiten niet weg wilden moesten we hem maar bellen.
  Nu raad je het Misschien al dit werd (om het zo maar te zeggen) een gebed zonder einde .
  Maar ook hij heeft geen andere oplossing.
  Elke keer als we maar even buiten zijn nemen we entiteiten mee naar binnen
  En dat elke dag.
  Heeft u een oplossing?

  Vriendelijke groeten Jan

 136. Hallo Ria,

  Ik hoop dat je deze reactie ziet…. Ik zag dat je al een aantal keren niet een antwoord hebt geplaatst.
  Ik heb vandaag mijn huis met Salie gereinigd, alleen viel mij dit heel erg op. Op de beneden verdieping ben ik begonnen met de klok mee, door de kamer heen gelopen. Daarna naar boven, onze slaapkamer en die van de jongste. Op het moment dat ik bij de badkamer kwam, ontstond er steeds meer rook ontwikkeling ook erg donkere rook.
  Vervolgens ben ik naar boven gegaan (zolder) ineens begon de salie heel erg te roken! Zodanig dat de kamer ineens helemaal vol rook stond! Het werd minder op het moment dat ik weer naar beneden ben gegaan.
  Kan dit wat betekenen of was dit puur toeval?

  Weet u misschien wat het geweest kan zijn?

 137. Beste Rhodry

  Ook wanneer je hoog gevoelig bent kun je bij een begraafplaats wonen. Het is wel belangrijk dat je leert hoe jij je moet afsluiten voor deze energieën. Maak ook een spiritueel slot op je huis nadat je het hebt gereinigd. Dit voorkomt dat er entiteiten in je huis kunnen komen.

  Beste Joshua

  Ook voor jou geld dat je in je eigen energie moet zien te blijven. Doe de oefeningen zoals beschreven op mijn site. En maak ook het spirituele slot op je huis . Zo krijgt niemand de kans om invloed op je uit te oefenen.

  Beste jan

  Je begrijpt het al. Ook voor jullie is het belangrijk dat Je vrouw en zoon gaan leren hoe zij zich moeten afsluiten voor de spirituele energieën. Daarna het spirituele slot op het huis. Wordt dit niet gedaan dat is het een gebed zonder eind en blijf je aan de gang met reinigen en weg sturen. Het derde en zevende chakra werkt bij beide waarschijnlijk te snel en moet getemperd worden. IN mijn praktijk leer ik hoogsensitieve mensen hoe zij dat voor elkaar kunnen krijgen.

  Beste Sanne

  Daar waar de salie weinig rookt of wit is zal er ook weinig te reinigen zijn. Als de salie meer moet reinigen kan hij ook meer gaan roken en kan de rook zelfs zwart worden. Het kan toeval zijn, soms gaat de salie ineens harder branden omdat er meer steeltjes bij zitten of niet helemaal goed droog was. Maar er is geen enkele reden tot ongerustheid.

  Allemaal een hartelijke groet,
  Ria Stoutjesdijk

 138. hallo ria heb een vraagje in ons huis gebeuren de laatste tijd dingen zoals venstertjes die breken maar het meest anbetant is sinds wij hier wonen wil mijn zoontje niet in zijn kamer doorslapen komt veel wakker en is bang ook dikwijls en sindien hebben we ook altijd ongeluk kan er iets in ons huis zitten

 139. Hallo Ria,

  Toen ik in mijn oude huis woonde had stroomde geld naar binnen van alle kanten. Ik had veel meevallers. Sinds ik verhuisd ben, is het omgekeerd geworden. Ik krijg wel nog steeds kleine beetjes geld binnen, maar het gaat wel weer uit voor een groot bedrag. Mijn vriend en ik zijn het ook nooit mee eens met elkaar, wij zijn altijd in discussie (geen harmonie).
  Ik heb vernomen dat de vorige bewoners halsoverkop vertrokken zijn, nadat hun zaak failliet is gegaan.
  Tevens heb ik van een kynesioloog vernomen dat mijn huis zich op een aardstraal ligt.
  Kan het zijn dat de vorige bewoners negatieve energie hebben achtergelaten en dat zij mede door de aardstraal failliet zijn gegaan? Zou het energetisch reinigen helpen in mijn geval en hoe kan ik de aardstraal blokkeren?

 140. Beste Aurora

  Je kan de negatieve energie die de vorige bewoners hebben achtergelaten spiritueel reinigen. De aardstraal kan je neutraliseren door op de plek van de aardstraal een koperen 8 te leggen. Deze kan je zelf maken van koperdraad of kopen in een esoterisch winkeltje.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 141. Hey Ria, je zei een spiritueel slot op je huis zetten door rond te gaan met witte kaars. Moet deze brandend of niet brandend zijn.

  Groeten,
  Dominique

  Beste Dominique

  Natuurlijk moeten de kaarsen branden. Succes.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 142. Ik was al moe, maar na het lezen van deze site, word ik helemaal leeg gezogen. Het is net of ik niet om hulp mag vragen. Is er iemand die mij kan helpen?

  Groet,
  Ymkje

 143. Beste Ymkje

  Het lijkt erop dat je erg open staat. Een vorm van hoog sensitiviteit. Je kan leren je hiervoor af te sluiten. Op mijn weblog onder de rubriek “kinderen” staan een aantal tips.

  Vriendelijke groet,
  Ria Stoutjesdijk

 144. hoi Ria,
  dank je wel voor je antwoord. Ik ga zeker op je weblog “kinderen” kijken. En alles heeft een dubbele betekenis. Want waar ik vaak (toch wel)wakker van lig, zijn mijn kinderen. En mijn verleden. Ik heb steeds het gevoel dat mn verleden mij inhaalt. Dus letterlijk en figuurlijk schoon schip maken.Ik ga nu mijn bergkristal weer uit een verhuisdoos halen en schoonmaken. groet Ymkje

 145. Bedankt voor de tips ik ga er zeker wat mee doen als mijn man een dag weg is.
  Ik heb erg veel last van vreemde dingen, zoals een aftershave geur, prikkende vinger in mijn rug, deuren die ineens open staan of dicht. Zware adem horen, koude wind op mijn boven benen, een schim zien. Dingen die ineens verdwenen en niet meer terug te vinden zijn en nog meer.i

  Ik ben Nederlands hervormd, dus eigenlijk kan dit niet vanuit mijn geloof. Maar geloof me het gebeurd. Zo heb ik in Zweden in een oude boerderij vakantie gevierd met mijn man, schoonzus en zwager. Vanaf dat ik binnen stapte kreeg ik al een bang gevoel dat ik heb genegeerd. Er was een zwaar solide draaitrap maar als ik er op liep leek hij te bewegen alsof je op een varende boot liep. Op zolder waar wij sliepen was ik doodsbang. ik rende naar de toilet. Douchen deed ik snel. Ik kwam er ook niet alleen.

  Toen we een paar dagen later buiten in de tuin zaten rook ik een barbecue geur. Ik vertelde dit maar de andere mensen lachten me uit. Een paar dagen later rook ik dit weer. Ik heb eens gelezen dat je geuren kan ruiken maar ik zal dat toch niet hebben? Bij navraag in de buurtsuper waar een oudere man werkte vroeg ik naar het verleden van het huis. Wat blijkt? Het huis was een boerderij geweest. De straat die er langs liep was er vroeger niet. Dat was een weiland geweest met een boerenschuur vol met dieren. Deze is met dieren en al afgebrand.

  In het huis waren veel nare dingen gebeurd en iemand overleden. Vreemd dat ik dit gevoeld en geroken heb. Toen we weggingen, weer naar huis, keek ik uit de auto nog eenmaal om naar het huis. Ik zag een mannenfiguur voor het raam staan boven. Ik was zo opgelucht daar weg te zijn. Nooit ga ik meer terug. Ondanks dat ik er niet mee opgevoed ben heb ik het wel. Ik zou willen dat het weg is. Soms is het echt niet leuk meer. In al mijn woningen heb ik het gehad en nog steeds is het soms best angstig.

 146. Beste Ria,

  Na een aantal gebeurtenissen die me veel energie hebben gekost (verhuizing, slechte relatie verbroken) ben ik even in een zwart gat gevallen.
  Door mijn hoogsensiviteit heb ik waarschijnlijk negatieve energie aangetrokken op mijn nieuwe kamer en ik heb op een nacht een vieze geur geroken toen ik in bed lag.
  Sinds kort heb ik mijn eigen aanleg voor dingen opvangen geaccepteerd, hier was ik vroeger altijd heel bang voor. (ik hoorde tikjes, zag soms lichtbolletjes of schimmen etc)
  Ik heb voor het eerst geuren opgevangen die, denk ik, mijn beschermer of gids mij stuurde. Namelijk brandlucht (weet nu dat dit een waarschuwing voor iets is) en wierooklucht waar de kerk naar ruikt.
  Zo ben ik er na weken achter gekomen dat mijn gids/beschermer me duidelijk wilde maken dat er negatieve energie in mijn dekbed zat. Deze was de laatste tijd heel erg statisch geladen en de televisie sprong een keer aan toen ik mijn dekbed verschoonde.
  Toen dat kwartje eindelijk bij mij gevallen was heb ik de deken eruit gehaald en via de achterdeur naar buiten gegooid.
  Alleen op dat moment dat ik de deken naar buiten gooide spoelde de wc door die links van de achterdeur zit.
  Sindsdien hoor ik tikjes in de leidingen bij de wc en doet de wc soms raar. Dan stroomt er een beetje water door de w.c. wat daarvoor niet gebeurde. Het voelt nu gewoon niet prettig daar.
  De brandlucht, die denk ik waarschuwing betekent, ruik ik niet meer.
  Wat kan ik doen om deze negativiteit te verwijderen? Ik heb geen ervaring met dit soort dingen, want ik heb nu pas voor mezelf geaccepteerd dat dit soort dingen bestaan.
  ik woon in een studentenhuis en ken de mensen die boven wonen niet dus kan niet op elke kamer gaan reinigen.
  Ik brand nu vaker waxine lichtjes op mijn kamer en mijn eigen kamer voelt wel prettiger maar soms voel ik me nog steeds niet fijn, vooral s’avonds.
  Binnenkort ga ik een bergkristalletje halen.
  Alvast Bedankt!

  Groetjes, Tess

 147. Beste Ria,

  Om mijn huis te zuiveren kan ik dan het best Wierook-stokjes Witte Salie gebruiken. Of is het beter om bossen gedroogde salie te nemen.

  Ik denk dat als ik overal een stokje plaatst, het dezelfde werking heeft als grote bossen salie.
  Graag wat tips van u.

  Groet Daan.

 148. Beste Ria,

  Ik ben al een tijdje geleden op u site gekomen en het sprak me heel erg aan. Het kwam eigenlijk toen ik een tijdschrift had gelezen met een onderwerp dat over huis reinigen ging. JAAA dacht ik! Dat is wat we moeten doen. Ik had bij ah salie gekocht en onderste boven laten drogen in het donker. Naar de tuinen voor zout. Ik had dacht ik oerzout.. begon te twijfelen of dit wel juist was. Maar uiteindelijk ebte het idee weg. Ik denk omdat ik moest wachten op de salie. Drukke dagen met het gezin. Het zout uiteindelijk gebruikt voor in bad 🙂 Vanacht kreeg ik weer een ingeving haha… “Reinigen Denise! ”

  Ik zal in het kort vertellen waarom ik dat gevoel heb.
  Mijn vriend en ik hadden een beetje het zelfde achtergrond toen we elkaar leerde kennen. kwamen allerbei uit een huwlijk , scheiding achter de rug en hij woonde bij zijn moeder en ik me eigen nieuwe huisje bij zijn moeder in de straat.
  We werden verliefd en toen ging het best snel. Ik raakte zwanger (zijn eerste) (mijn 4de) en omdat me vriend nog een koophuis had waar hij met zijn exvrouw 3 jaar heeft gewoont. En die hij niet kreeg verkocht besloten we daar te gaan wonen. Was ook groter en voor ons samengestelde gezin, ideaal.
  Maar diep in het hart van me vriend had hij het liever niet omdat hij een hekel had gekregen aan het huis. Door herinneringen met zijn ex. Hun relatie was op en ze leefde langs elkaar. Hij kwam thuis van werk , ging eten en bracht de avond soms nacht door in zijn game kamer. De jaren dat hij daar woonden was hij ongelukkig.
  Nu we daar wonen proberen we het ons eigen te maken. De muren andere kleur. En ik ben de laatste weken bezig met opruimen. Ordenen in de kasten. Ik vind nog veel papierwerk van zijn ex en spullen van hunsamen… hopppaa weg ermee.!!
  Zijn missie is de schuur en zijn boekhouding in ordene zodat we opgeruimt het nieuwe jaar ingaan. Maar heb toch het gevoel dat dat niet genoeg is. Het liefst willen we het huis verkopen en samen opnieuw beginnen in ons huisje. Maar op dit moment kan het niet en zullen we het beste van moeten maken. Ik weet dat er iets op ons pad komt om onze doel te realiseren waar we samen oud worden. Dusss huisreinigen. Nou vroeg ik me af of ik dit alleen zal doen of juist samen met me vriend. Misschien dat hij met het reinigen afscheid neemt met zijn negatieve herinneringen van dat huis.
  En of dat salie nog goed is? Het hangt er een poos. En aan hoeveel salie heb je eigenlijk nodig. Ben bang dat als ik begin het heel snel opbrand.
  Alvast heel erg bedankt voor het lezen. Het is niet echt kort gebleven haha. En ik zie uw reactie graag tegemoet.

  De vriendelijke groetjes van Denise

  En of dat zout van de tuinen goed was.

 149. Beste Tess, Daan en Denise

  Tess, je kan best je eigen kamer reinigen en daarna het spirituele slot op je kamer zetten. Dan ben je echt genoeg beschermd.

  Daan, je kan zowel wierook als salie gebruiken. Zelf gebruik ik meestal wierook. Soms gebruik ik ze tegelijk.

  Denise, je kan de salie nog steeds gebruiken. Maar een bosje is erg weinig. Voor een heel huis heb je echt meer nodig. Wel kan je ook reinigende wierook kopen. Deze brand langer. Je kan dan in elke kamer een stokje neer zetten zodat er een goede reiniging plaats vind. Wel zou ik ook de salie branden.

  Natuurlijk is het een goed idee dat je vriend er ook bij is. Zo ruimt hij zijn verleden echt op. Na de reiniging is het goed om jullie muziek te luisteren met een lekker hapje erbij. Zo vul je het huis direct met positieve energie. Succes allemaal.

  Hartelijke groet,
  Ria Stoutjesdijk

 150. Goedendag,

  Ik ben bezig met de reiniging. Zoals vaak als ik rituelen doe wild e salie slecht branden. uiteindelijk is t wel gelukt. Nu zit ik t uur datd e witte kaarsen branden en de deuren dicht zijn. Ik krijg maagpijn en een zwaar gevoel in mijn lijf. T voelt heel vervelend en ik moet mijzelf dwingen tew achten met dueren opendoen en kaarsen uitblazen. T voelt heel bedompt. Wat gebeurt er precies enw at kan ik er aan doen? Ik heb t gevoeld at ikd enegatieve energie opneem. Hopelijk gebeurt dat nu niet. Kan je me dit uiotleggen

  Annemiek

 151. Hoe zit dat dan in winkels en fabrieken waar veel mensen werken en binnen gaan, niet iedereen is daar positief..

  Beste Rini

  In winkels komen ook niet alleen negatieve mensen. Hier komen allerlei mensen zodat de ballans weer hersteld wordt. Ook is de eigenaar van de winkel degene die er energie in bindt. Zo krijgt de winkel de lading die hier past en dat kan de negatieve lading van de mensen die hier binnen komen neutraliseren.

  Groet,
  Ria

 152. Hallo Ria,

  Allereerst wil ik zeggen dat ik eerst niet in de spirituele wereld geloofde. Echter heb ik geen geluk in mijn leven! Ik loop vast met bijna alles en kan nooit wat afmaken. Al mijn relaties gaan stuk, zowel liefde relaties als vriendschappelijke. Ben al een aantal jaren bezig met mijn opleiding en het lijkt alsof er alles aan gedaan wordt zodat ik het niet kan afmaken en dus geen diploma ontvang. Dit terwijl ik het ontzettend graag wil en ook hard me best ervoor doet. Alles gaat fout op een of ander manier. Ik ben op een of ander manier geblokkeerd met alles! Ik krijg bijna het idee dat iemand een kwaad iets op mij heeft gewenst.

  Denk je dat het te maken kan hebben met negatieve energie of een vloek? Er is weleens wat voorgevallen waardoor ik zo denk. Mijn leven is namelijk niet altijd zo geweest. Ik heb vandaag wierook gebrand voor het eerst en heb een salie bosje gebundeld boven de voordeur hangen, heb het niet gebrand. Is dit genoeg? Of moet ik nog veel meer ervoor doen? Hoe kom ik erachter of het ook echt zo is dat iemand mij bevloekt heeft? Hoeveel kost het om je huis te laten reinigen?

  Groetjes

 153. Beste Jess

  Wat naar dat het in je leven zo negatief verloopt. Of het een beïnvloeding van buitenaf is weet ik niet. Dat kan ik van hieruit niet weten. Goed dat je wierook hebt gebrand en salie hebt opgehangen. Branden is beter maar zo kan het ook helpen. Natuurlijk kan je het beste de stappen volgen zoals op mijn weblogbericht beschreven.Op mijn site staan alle tarieven.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 154. Beste Ria,

  Ik heb het gevoel dat er negatieve geesten/entiteiten om me heen hangen, maar ook goede. Toen ik een jaar of 13 was heb ik samen met vriendinnetjes wel eens geesten opgeroepen, ik was er bij maar had niet mijn vinger op het glaasje. (heeeel stom!! Ik weet het!!) Ik ben bang dat er slechte dingen op me afgeroepen zijn in het huis waar ik woon (bij mijn moeder) heeft voor mijn idee altijd al slechte energie gehangen. Ik heb het idee of dat er bepaalde dingen tegen gehouden worden in mijn leven.

  Met vriendjes gaat het altijd mis. Jongens die ik niet leuk vind blijven terug komen, wanneer ik echt verliefd wordt op een jongen ziet hij me opeens niet meer staan. Het lijkt net alsof dat wanneer ik er voor wil gaan iets de andere persoon tegen houd. Ik werk fulltime en woon thuis dus heb genoeg mogelijkheden om te sparen. Op de 1 of andere manier lukt dit niet… Ik ben inmiddels 24 en heb het idee dat ik al jaren lang vast hang dat ik niet vooruit kom in het leven terwijl ik dit wel heel graag wil.

  Enig idee wat er aan de hand zou kunnen zijn? Of kan het zijn dat ik veel emoties uit het verleden niet heb verwerkt en dat ik daarom slechte energie aan trek? Ik heb vroeger namelijk erg veel mee gemaakt ben door de vriend van mijn oma misbruikt toen ik een jaar of 8 was, niemand weet dit, alleen mijn beste vriendin heb ik het verteld.

  Overigens wordt ik 3-4 keer per nacht wakker, al jaren lang. Ik heb ook een aantal keer gehad dat ik wakker wordt mijn mijn lichaam is nog niet wakker ofzo. Ik kan me niet bewegen, niet roepen, helemaal niets. Mijn hoofd is wakker en raakt in paniek maar ik kan niets doen omdat mijn lichaam niet beweegt.

  Voordat ik ga slapen doe ik vaak een gebedje en dan ben ik de dag erna normaal en vrolijker als ik geen gebed doe ben ik de hele dag futloos, moe en heb ik nergens zin in.

  Ik hoop dat u mij kunt helpen want ik wil echt graag verder in mijn leven en aan mijn toekomst werken! x

 155. Beste Ik

  Het lijkt me dat je heel veel te verwerken hebt en daardoor erg gevoelig bent. Je bent al vroeg in je leven in een negatieve spiraal terecht gekomen. Deze kan doorbroken worden door je energie lichaam in balans te brengen. Op mijn website staan oefeningen die je kan doen. Mocht dit niet voldoende helpen dan kan je een afspraak maken zodat ik je kan magnetiseren en je raad kan geven hoe deze spiraal te doorbreken.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 156. Bedankt voor de snelle reactie Ria!

  Ik ga met de oefeningen aan de slag. Eigenlijk wil je dus zeggen dat er een negatieve spiraal om me heen hangt door dingen die nooit verwerkt zijn?

  Wat is magntiseren? Is dat in een soort van hypnose?

  n als ik het goed begrijp is er dus een mogelijkheid dat er geen boze of negatieve geesten/entiteiten om me heen hangen?

  Groetjes x

 157. Nog een vraagje.. Mijn zoontje is 10 en heeft ADD en is hooggevoelig hij is de laatste tijd heel negatief dit heeft effect op het hele gezin kan ik een bergkristal als hanger voor hem aanschaffen zou dat goed voor hem zijn?

  alvast bedankt.
  mvg Hanneke

 158. Beste Ria,

  Ik ben 20 jaar, en ik ben geboren en getogen in het huis waar ik nu nog steeds woon. Je zou dan zeggen dat ik me veilig en op mijn gemak hoor te voelen in mijn huis!

  Maar als ik thuis ben voel ik een hele negatieve sfeer, in welke kamer ik ook kom, ik voel me niet op mijn gemak.
  Ik ben zelf nog al spiritueel, en ik voel de aanwezigheid van mijn overleden dierbaren. Toch denk ik dat het verstandiger is als er iemand bij me langs komt om mijn huis te reinigen, i.p.v dat ik het zelf doe!

  Mijn vraag is of u een keer langs wil komen om dat te doen, of weet u misschien iemand die dat kan/wil doen?

  Groet,
  Jaleesa

 159. Pingback: Telefoongids Omgekeerd Ik Heb Je
 160. Hallo , ik heb een vraagje. Ik ben vandaag een koophuis gaan bezichtigen. En nu zag ik dat de eigenaar overal in huis zout heeft gestrooid langs de wanden/ omtrek zeg maar inclusief trap. Echt door het hele huis. Nu vertelde de makelaar dat de eigenaar ziek is. Ook moet hij eigenlijk min of meer gedwongen
  zijn huis verkopen. Wat betekent dit? Ik wil het huis graag kopen maar weet niet wat me te wachten staat. Ik hoop dat je misschien wat meer weet hierover. O en de eigenaar is wel van buitenlandse komaf. Afrikaan, Surinaams of Antiliaans weet niet of dat relevant is. Vriendelijke groet,

 161. Beste Essebes

  Wanneer het huis goed voelt voor jou kan je het gewoon kopen. Het zout kan te maken hebben met de cultuur van de vorige bewoner. In sommige culturen strooien mensen ook zout om ziekte en ongeluk buiten de deur te houden.

  Wel is het goed om het huis te reinigen voor je er gaat wonen om de energie van de vorige bewoner weg te krijgen. Zo wordt het huis positief geladen met jullie energie. Succes.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 162. Hoi Ria!

  Ik hoop dat je deze pagina nog veel bekijk, want ik heb een ontzettende belangrijke vraag!
  Ik logeerde van enkele weken terug bij een (inmiddels) oud vriendin van me en terwijl ik sliep werd ik wakker doordat er een zwarte schim naast me stond! Het leek in mij te kruipen, want ik kreeg een tinteling in de buik en onderbuik. Ik raakte in paniek en op dat moment voelde ik een hand op mijn schouder en schrok ik overeind. Ik had het idee dat ze heel veel negativiteit in huis had en voelde me niet fijn! Toen ik thuis kwam en mijn eigen slaapkamer in wandelde, voelde ik ineens een heel onbehaaglijk gevoel! Terwijl mijn kamer juist altijd fijn voelde. Wanneer ik eens met een lampje aan het lezen was, zag ik ineens voorbij het lampje kleine bolletjes met het oog bijna niet te zien wit knipperende wezentjes achtige dingen rond mijn bed en rond mij vliegen! Ik weet nu niet of deze positief of negatief zijn, want ze geven prikkelingen op mijn lichaam! Van mijn handen/armen tot mijn benen en voeten! De prikkelingen (prikjes) beginnen daarna te jeuken. Wat zijn dit? En is dit positief of negatief?

  Liefs van Jolanda.

 163. Beste Ria,
  Mij is gisteren verteld dat ik mijn huis moet reinigen met bitterzout en spiritus, heb jij hiervan ooit gehoord.
  Salie schijnt voor mij te zwak te zijn, aangezien ik last heb van energien.
  Graag hoor ik van je.
  Groetjes Mandy

 164. Beste Jolanda en Mandy

  Het lijkt mij een goed idee om je huis te reinigen en er daarna een spiritueel slot op te zetten.Dit voorkomt dat je weer lastig gevallen wordt.

  Het huis reinigen met bitterzout en spiritus is een techniek uit een andere cultuur, daar weet ik te weinig vanaf. De methode zoals beschreven werkt, bij mij, altijd.

  http://www.riastoutjesdijk.nl/blog/geesten-en-entiteiten-weren-met-een-spiritueel-slot-op-uw-huis/

  Natuurlijk kan het zijn dat jullie hoog sensitief zijn, dan is het handig als je hier controle over krijgt door je goed te aarden.

  Vriendelijke groet,
  Ria Stoutjesdijk

 165. Hallo Ria,

  Mij is gezegd om het huis te reinigen met salie.
  Ik heb dat gedaan maar ik heb dat aantal keren moeten uitstellen vanwege mijn gevoel. Vandaag reinigde ik het huis. Mijn ouders kwamen thuis en mijn vader was er niet blij mee. Met dat hekserijen. Ik ben dus halverwege moeten stoppen. De kaarsen uitblazen enz… Maar werkt de salie nu wel een beetje of moet ik echt overnieuw beginnen?

  Gr diana

 166. Ik woon bij mijn tante en neef in , twee hele negatieve personen met weinig energie en inhoud.
  Ik ben bang dat ik te veel met hun negativiteiten te maken heb.

  Ik zit in een apart kamertje af van deze twee.
  En wil dolgraag van het negatieve af.
  Is dit ook te bestrijden ?

  Zie graag u reactie te gemoed.

 167. Beste Ria,
  Ik las net dit berichtje van je…ivm reiniging van een huis.
  Ik heb het gevoel dat er idd iets negatiefs is aan dit huis, nieuw samengesteld gezin. Ik zou dit dus heel graag willen proberen.
  Nu was men vraag of ik ook wierookstokjes van salie mag gebruiken of moet het idd gewone gedroogde salie zijn?
  grts en bedankt

 168. hallo ria ik woon nu bij mijn man in huis zijn eerdere vrouw is hier overleden , heb al eens het huis laten reinigen , maar nu naar 7 jaar wil het niet verkocht worden ook bank werkt tegen dsb bank wij willen zo graag verhuizen en mijn man heeft longziekte en ik wil hier ook graag weg helpt u mij a u b groet catharina

 169. Hallo Ria, met veel interesse je blog gelezen. Zit in hetzelfde schuitje als de meeste mensen die reageren. Heb een huis in Portugal waar we 2 jaar gewoond hebben.

  Was altijd ziek, geen lucht,slecht slapen etc. Paar keer naar urgentie en het leken mijn longen te zijn. Na 2 jaar kwamen we er achter dat ik nauwelijks aan de sluipmoordenaar kolomoxide ontsnapt ben. Zijn vertrokken naar Spanje en het huis staat al 5 jaar te koop.

  Nu terug om te proberen of het toch mogelijk is hier te wonen. v Vanwege de financiën (dubbele kosten hypotheek en huur elders). Maar er is niets veranderd, na 4 weken voel ik me leeg, moe en uitgeput.

  Ga je goede raad volgen en zuiveren, ben bang dat dit hier mijn eindstation wordt. Mijn man is hier heel agressief en zelfs mijn hond ligt maar wezenloos in zijn mand. Geef mee wat hoop alsjeblieft.
  liefs Jose

 170. Beste ik woon in een vinexwijk rijtjeshuis. De woning naast mij zijn 4 mensen gestorven. Het laatste stel kreeg binnen 1 jaar kanker en zijn niet meer. De nieuwe bewoners zijn aan het klussen. Ik durf er niet over te beginnen. Maar houd me hard vast. Jong stel vol levenslust. Tja moeilijk.

 171. Beste Jose,

  Het kan heel goed zijn dat je huis na de reiniging een veel betere energie doorstroming heeft. Zeker oudere huizen kunnen negatieve energie vasthouden. Doordat je al niet erg graag weer terug wilde naar dit huis wordt dat nog eens extra geactiveerd.

  Wanneer je binding maakt met de positieve dingen van het wonen in dit huis kan er positieve energie geactiveerd worden waardoor er een verandering kan komen. Succes.
  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

 172. Kan ik als oma een ritueel doen om een kleinkind (HSP) te beschermen op afstand, omdat ik denk dat er vele entiteiten in de woonst aanwezig zijn (kroeg), zonder dat er schade kan zijn voor kleinkind?

  • B
   Beste Lieven,

   Het is beter om uw kleinkind te leren zich af te sluiten voor de hooggevoeligheid. Anders zal het elke keer op een andere manier last krijgen . Wel kan een reiniging van de ruimte enige rust brengen maar door de hooggevoeligheid zal de onrust weer terug kunnen komen.

   Probeer de foto van uw kleinkind onder een kleine kristallen piramide te leggen, dit biedt bescherming tegen de h.s.p. Ook kunt u een Labradoriet geven. Dit is een steen die de aura sterker maakt en beschermt tegen te veel invloeden.U kunt deze steen kopen in een esoterische winkel.

   Op mijn weblog staat een artikel over hoogsensitieve kinderen daarin staan wat tips om te beschermen. http://www.riastoutjesdijk.nl/blog/hoog-sensitieve-kinderen/ Veel succes.
   Vriendelijke groet,
   Ria Stoutjesdijk

Een reactie plaatsen