Hoogsensitief verdriet

Een hoogsensitief meisje op de basis school werd van de ene op de andere dag heel verdrietig. Elke keer als ze uit school kwam dan rende ze huilend naar haar moeder. Ze riep dat haar moeder niet mocht dood gaan. Hoe haar moeder haar ook vertelde dat dat helemaal niet kon, omdat ze niet ziek was, het kind geloofde het niet. Het werd steeds erger en bij dit verdriet kwam ook boosheid omdat het meisje zeker wist dat haar moeder loog.

Nergens last van

Als dit meisje een weekend thuis was, en dus niet naar school hoefde ging het echter heel wat beter. Het kind schaamde zich dan omdat ze zo gek gedaan had. Op zondag werd ze weer het kind dat ze echt was, blij en vrolijk. Maar eenmaal weer op het schoolplein kwam het hele nare gevoel weer terug. Weken ging dit door en het meisje werd steeds verdrietiger en wilde niet meer naar school. Moeder wist niet meer wat te doen.

De oplossing kwam uit een verdrietige, maar onverwachte hoek. Nadat er weer een weekend geweest was en moeder en kind op het schoolplein kwamen reageerde het meisje heel anders. Er kwam opluchting op haar gezicht en ze zij tegen haar moeder dat ze echt wel wist dat mamma niet dood ging.

Hsp kind

Toen ze uit school kwam huilde ze weer, dit keer zachtjes en ze vertelde dat de moeder van een klasgenootje heel erg ziek was geweest en nu dood gegaan was. Dit was tot op het laatst stil gehouden ook naar het meisje uit haar klas.

Gelukkig kon ik dit hoogsensitief meisje tijdens kindertherapie leren hoe zij zich kan afsluiten en beschermen. Sensitief zijn is soms heel erg lastig, zeker als je jong bent en nog niet weet dat de werkelijkheid anders kan zijn dan dat je hem voelt.

Een reactie plaatsen