Coaching thema: hoe krijg ik een partner

Herken je dat? je wilt graag een partner en het liefst een gezin maar het lukt je niet om de juiste te vinden. Je wacht op die ene die het helemaal is, maar deze is nog niet op je pad gekomen. Of je valt elke keer op de verkeerde persoon. Waardoor je onzeker bent geworden.

Hoe graag je het ook wilt het lijkt of het voor jou niet is weggelegd. Ook je leeftijd kan een rol gaan spelen zodat je het gevoel krijgt nog maar weinig tijd te hebben voor je liefste wens.

Welk gevoel heb je naar jezelf?

Tijdens een coachingsgesprek kijken we wat je over jezelf weet. Wat je gedachten over jezelf zijn en welk gevoel je naar jezelf hebt. Dit is belangrijk want hoe weet je anders wat je van een toekomstige partner verwacht en wat je te bieden hebt binnen en relatie.

Welk waardeoordeel geef jij aan jezelf en wat heb je nodig binnen een relatie. We werken eerst aan je zelfvertrouwen zodat je weet dat een toekomstige partner een aanvulling op je leven is en geen invulling. Ook kijken we naar wat de beste manier is om nieuwe mensen te leren kennen zodat de kans op een ontmoeting groter wordt.

Een goede start

Soms geef ik, tijdens de coaching een soort huiswerk mee om op een nieuwe, andere manier te beginnen. Een van de op drachten is de volgende. Neem een blad papier en maak drie kolommen. Boven de linker kolom schrijf je; ” Wie ben ik”. Hier onder schrijf je alles wat je van jezelf weet. Zo uitgebreid mogelijk. Bijvoorbeeld; “Ik ben 37 jaar, een vrouw, serieus, gevoelig, financieel onafhankelijk, chaotisch, een luisteraar enzovoort.

Nu schrijf je boven de tweede kolom; “Wat heb ik nodig binnen een relatie”. Hier schrijf je onder alles wat voor jou belangrijk is. Bijvoorbeeld, trouw, eigen inkomen, humor, passie, kinderwens enz. Ook weer zo uitgebreid mogelijk.

Nu de laatste kolom. Wat heb ik te bieden is hier de titel van. Hieronder komt alles te staan wat jij wilt geven. Niet alles wat je kan geven wil je ook, let dus op dat je wat je opschrijft ook echt wil geven. De laatste twee kolommen horen ongeveer even groot te zijn.

Zo kan je zorgen voor gelijkwaardigheid binnen je toekomstige relatie. Dit is een goed beging is om een inzicht te krijgen in wie je bent, wat je nodig en wat je te bieden hebt binnen een relatie.

 

Een reactie plaatsen