Een zusje voor twee engeltjes

Alles is goed en ze heet Olivia! Wat was het heerlijk om dit bericht uit de mond van Angelina te horen. Ze belde me vlak na de geboorte van haar dochtertje. Gefeliciteerd Mark en Angelina. Wat een geluk voor deze twee sterke geweldige mensen die zo verlangd hebben naar dit wondertje.Dit kleine meisje dat ademt, beweegt, drinkt en alles doet wat het moet doen! Angelina en haar man Mark hebben een ongelofelijke zware tijd achter de rug.

Het was niet goed

Toen ik tijdens de hsp coaching het energielichaam van Angelina in balans bracht was er een verstoring die ik niet weg kreeg. Ik gaf haar de raad een bezoek te brengen aan de gynaecoloog. Het gebruikelijke onderzoek volgde en er werd een uitstrijkje gemaakt. De uitslag was negatief. Baarmoederhalskanker in een vroeg stadium. Ineens keken ze de dood in de ogen.

Vol vertrouwen doorgaan

Een periode van vrees en hoop volgde waar deze twee lieve mensen zich moedig doorheen sloegen. Nooit de hoop opgevend en vol vertrouwen nadat ze door de eerste angst heen waren. En de beloning dat alles weer in orde was had de bekroning moeten zijn. Wat waren ze blij met het bericht dat niets een zwangerschap meer in de weg zou staan.

Zo sterk en strijdbaar was Angelina geweest en nu begon die enorme angst die haar niet meer los leek te laten. Mark steunde haar aan alle kanten. In deze tijd groeide dit echtpaar steeds dichter naar elkaar toe. De hsp coaching en mindfulness training om met de angst te leren omgaan werd intenser. Een tijd van verwerken, weer leren vertrouwen en angst loslaten volgde. Ook deze hindernis werd overwonnen.

Een tweeling

Toen, eindelijk zwanger! Ze konden het haast niet geloven. Deze berichten zijn zo leuk voor mij als therapeut. Er is inmiddels een speciale band tussen ons ontstaan. Dus toen na de eerste echo bleek dat er een tweeling op komst was, was het geluk compleet. Een heerlijke tijd volgde. De zwangerschap ging voorspoedig en ze keken uit naar het moment dat ze voor deze kindjes konden gaan zorgen. Ze hielden al zoveel van de meisjes.

Haar hele zwangerschap is Angelina bij mij blijven komen voor life coaching. Toen kwam de dag dat Angelina de laatste keer voor de bevalling op consult zou komen. Ik luisterde tussen twee andere consulten het antwoordapparaat af. Zo hoorde ik dat ze iets later zouden komen omdat ze eerst nog even voor controle naar het ziekenhuis moesten. Daarna nog een telefoontje, het was Mark. ‘De meiden’, zei hij, ‘ze leven niet meer, ze zijn dood’.

Alles gedaan voor hun meisjes

Deze twee dappere mensen hebben het onmogelijke gedaan. De bevalling, ze zijn gegaan voor het pappa en mamma worden van twee mooie dochters. Amber en Sofie. Ze hebben de meisjes vastgehouden en gekoesterd. Thuis hebben ze in hun eigen bedjes gelegen en stonden er bloemen door het gehele huis. Alles wat een vader en een moeder voor hun kinderen kunnen doen hebben ze gedaan.

Een periode van intens verdriet, de leegte en het niet kunnen begrijpen volgde. Het trauma van dit verlies was intens en allesoverheersend. Alles hebben deze twee mensen doorleefd. Niets zijn ze uit de weg gegaan, hoe moeilijk het vaak ook was. Heel bewust hebben ze de mindfulness oefeningen gebruikt om alle gevoelens er laten zijn. Samen zijn ze verdrietig, boos en wanhopig geweest. Ze troosten en steunden elkaar. Bij het kleine grafje vonden ze troost en rust.

Een nieuw begin

En toen de nieuwe zwangerschap zich binnen een jaar aandiende wisten ze het vertrouwen opnieuw op te pakken. Blijdschap en verdriet wisselden elkaar af toen ze de nieuwe babykamer samen in orde maakte voor deze derde dochter. Amber en Sofie, twee engeltjes. Twee vlindertjes. Zij zullen altijd hun eigen unieke plek hebben in dit fijne gezin. Nu een gezonde prachtige dochter! Ik weet zeker dat Amber en Sofie trots op hun pappa en mamma en zusje zullen zijn. Ik wens ze heel veel geluk en blijdschap met hun kleine meisje Olivia.

Voor het online zetten van dit bericht heb ik toestemming gekregen van Mark en Angelina.

2 gedachten over “Een zusje voor twee engeltjes”

 1. Hallo Ria,

  Wat een ontzettend mooi verslag van de afgelopen 4 jaar van het leven mijn dochter en schoonzoon! Ik had het zelf niet beter onder woorden kunnen brengen.

  Trots ben ik op mijn derde kleindochter Olivia en wat een fantastisch gevoel is het dat we dit kleine meisje ook daadwerkelijk vast mogen houden! En dan loop ik ook nog eens over van trots op Angelina en Mark, ze hebben het toch maar geflikt om na Amber en Sofie de moed op te brengen om door te gaan en met opgeheven hoofd een nieuwe zwangerschap aan te gaan. Ook al betekende dat, dat de angst voor weer een verkeerde afloop zo af en toe flink de kop op stak. Maar ze hebben zich niet uit het veld laten slaan, hoe moeilijk ze het soms ook hadden en zijn er samen stukje bij beetje bovenop gekrabbeld. En nu zijn ze door het dolle heen van (welverdiend) geluk omdat ze een gezonde, gave en mooie dochter hebben!

  Ik hoop dat Olivia een mooi,zorgeloos leven tegemoet gaat, dat ze gezond mag opgroeien, dat ze veel plezier zal hebben en dat ze later met beide benen op de grond zal staan, maar met zulke kanjers van ouders moet dat lukken!

  Ik wil je bij deze bedanken voor de hulp die je de afgelopen jaren aan deze twee hele bijzondere mensen gegeven hebt.

  Groetjes, Maria.
  (Een hele trotse moeder, schoonmoeder en oma!)

 2. Lieve Ria,
  Wat een prachtig verhaal over ons leventje van de afgelopen 4 jaar! Toen ik het las biggelden de tranen over mijn wangen en Mark moest ook even slikken! Het zal je verhaal maar wezen……………en dan kom je tot het besef, dat het ons verhaal is! Een achtbaan van 4 jaar, met heel veel emoties waar we mee moesten leren omgaan, alle tegenslagen, moed houden, leren vertrouwen, intens verdriet, soms de wanhoop nabij!

  Dankzij jou hebben we deze onnoemelijk zware jaren doorstaan en gaf jij ons de inzichten en het vertrouwen in ons zelf om te geloven in een mooie toekomst! Steeds gaf jij ons de handvatten aan om onze innerlijke kracht weer terug te winnen! En alles weer een plekje te geven in ons leven.

  Olivia, onze dochter, levend en wel is de bekroning op deze zware tijd!! Intens gelukkig zijn wij met dit mooie mensje!! En ik weet dat haar zusjes Amber en Sofie haar altijd zullen beschermen. Onze engeltjes die er altijd bij zijn in onze harten!

  Lieve Ria, we hebben in de loop der jaren een speciale band gekregen en daar ben ik je heel erg dankbaar voor! Ontzettend bedankt voor al je steun! Je bent een pracht mens!

  Een hele trotse mama en papa van Amber*,Sofie* en Olivia xxxxx

Een reactie plaatsen