U bevindt zich hier: Riastoutjesdijk.nl pijl Weblog

Beschermengelen

Geplaatst onder: Spiritueel. Gepubliceerd op 13 januari, 2009.

Elk mens heeft een beschermengel die verbonden is aan de persoon waar deze engel voor heeft gekozen. Deze spirituele verbinding is er een van onvoorwaardelijke liefde en koestering.

Iedereen heeft wel eens het gevoel alleen te staan in zijn of haar emoties, ondanks het meeleven van degene die om je geven en van je houden. Een beschermengel, ook wel lichtwezen genoemd, omhult je met een liefde en begrip op zielsniveau. Deze zal je proberen te beschermen en te leiden.

Een beschermengel is een bron van licht en helpt je de moeilijke en duistere perioden in je leven op aarde te doorstaan. Ze voeden je vanuit de liefdevolle, spirituele, goddelijke lichtbron waaruit zij zijn ontstaan. Door de verbondenheid tussen de mens en zijn persoonlijke beschermengel wordt het weer mogelijk langzaam maar zeker deze donkere tijden te doorstaan.

Natuurlijk zullen veel mensen deze beschermengelen niet wezenlijk kunnen ervaren en lijkt het dal waarin ze zitten te diep en uitzichtloos. De spirituele verbinding zal het energielichaam van deze mensen, op een koesterende wijze, lichter en ontvankelijker maken. Langzaam zullen er ook voor deze mensen weer lichtpuntjes zijn te ervaren. Zonder oordeel en met al het goddelijke licht en liefde zal een beschermengel dit verbond met de mens invullen.

Door deze verbondenheid is er soms ook de mogelijkheid om de persoon te behoeden voor gevaar dat zich voordoet. Bijvoorbeeld ontsnappen aan een aanrijding of wakker worden op een moment dat er brand uitbreekt. Iedereen kent wel de verhalen van kleine of grotere wonderen.

Vaak wordt er dan gezegd dat het toeval is, niets is minder waar. Als een beschermengel je kan beschermen en leiden zal deze dat ook zeker doen, het is de taak die dit lichtwezen op zich heeft genomen. Achteraf, als zo’n bijzonder voorval bij mensen heeft plaats gevonden, herkennen een aantal mensen het wonderlijke van de gebeurtenis. Zij worden zich bewust dat er meer is dan alleen toeval.

Als spiritueel therapeut hoor ik regelmatig indrukwekkende verhalen van mijn cliënten over de dingen die zij hebben meegemaakt. Ook vertellen sommige dat ze op een bijzondere manier op mijn site gekomen zijn. Zij zijn zich er van bewust dat er een leiding is die het aardse overstijgt.

Bedenk : “Ook al voelt men zich heel alleen, er is altijd een engel om je heen”.

17 Reacties »

 1. Ieder van ons geeft een of meerdere bescherm engelen.
  Als je een uitdrukking hoort van, ik heb geluk gehad
  het kon veel erger, beseft de mens niet altijd
  dat het wel een beschermengel was die ons behoede voor erger.
  Geloof er steevast in dat er gidsen en beschermengelen bestaan.

  Reactie door sara op 31 augustus, 2011 om 22:07
 2. Sinds het heengaan van mijn lieve moeder ben ik door een heel moeilijke periode gegaan.Ik sta met mijn moeder op de foto en achter mij is een man gekomen in een licht kostuum. Hij heeft een beschermende houding en zijn verschijning is rustgevend en liefdevol althans zo ervaar ik zijn aanwezigheid, hij buigt met het hoofd iets naar mijn moeder toe.Als je dichtbij de foto staat zie je alleen de witte kleuren maar stap je naar achteren en neem je een afstand dan verschijnt de prachtige lange figuur.Het geeft me troost te weten dat iemand waakt over mijn kind en mij sinds mijn moeder er niet meer is. Ook dat er een man is die ons beschermt,en van ons houdt.Het is alsof mijn moeder in de hemel hem heeft aangesteld om mij door de donkere periode van haar afwezigheid op aarde heen te helpen. ja er is een Hiernamaals.
  Ook heb ik een brief gekregen die geschreven staat in het zand van een bospad waarop mij moeder loopt.Het is een foto die ik nam toen zij nog leefde. Mijn moeder schrijft naar mij, ik herken haar handschrift en ik lees jou moeder Klara Johanna Sahm Het is een groot wonder, ik kan het lezen met een loep. Ook verschijnt mijn broer Sten in een foto achter het stuur van zijn Toyota Celica die ik op de foto zette zonder bestuurder, hij zit achter het stuur een witte verschijning wolkachtig met mijn kind als peutertje op schoot, in de tijd dat hij overleed was mijn kind een kleuter.Ik had met hem een sterke band en wij maakten samen Cruises, hij was dol op mijn kind, en een trotse oom, veel te vroeg overleden Hij was van beroep een Fotograaf, groots in zijn vak. Mijn oude schoolvriendin Cobi heeft ook alles met grote verwondering bekeken, het betekent dat wij niet alleen zijn en het heeft mij enorm geholpen in het verdriet.Genovefa Rotterdam

  Reactie door Genovefa op 5 december, 2011 om 21:06
 3. Dank voor deze informatie.
  De site http://www.uw-beschermengel.nl/ is ook heel informatief, indien iemand nog meer informatie zoekt. Het heeft me veel inzicht gegeven in het fenomeen van engelen en beschermengelen

  Reactie door Martijn op 23 april, 2012 om 12:41
 4. Een relatie van mij zegt te weten dat haar beschermengel de naam Agnes heeft.
  Hoe kom ik er achter hoe mijn beschermengel(en) heet?
  Wat moet ik doen ?

  Reactie door HJA Dummer op 29 mei, 2012 om 13:55
 5. Beste HJA Dummer

  De meeste mensen komen tijdens een “geleide meditatie” achter de naam van hun bescherm engel. Maar dit gebeurd niet altijd. Soms lijkt het dat je beschermengel de naam niet wilt prijsgeven.Succes.

  Groet,
  Ria Stoutjesdijk

  Reactie door Ria Stoutjesdijk op 30 mei, 2012 om 18:42
 6. Hallo,

  Ik las laatst ergens in een tijdschrift dat ook je sterfdatum al bekend is vanaf je geboortedatum. Klopt dit?

  Groetjes Evelien

  Reactie door Evelien op 15 juli, 2012 om 16:27
 7. Hallo Evelien,
  Je sterfdatum staat inderdaad al vast vanaf je geboorte. Er zijn mensen die dit al denken te weten. Je bent hier uit eigen wil op aarde gekomen, met een doel. Alles is al van tevoren bepaald. Je geboortedag, waar je geboren wordt, bij welke mensen en je sterfdag.

  Reactie door Angelo op 8 augustus, 2012 om 23:54
 8. Onze zoon is geboren toen mijn moeder al ruim 5 jaar overleden was. Op een vroege avond, toen onze zoon in de box lag, stond ze gebogen over hem heen. Op een liefhebbende en beschermende manier.

  Reactie door klaaske op 7 oktober, 2012 om 17:25
 9. Onlangs droomde ik dat een verzorgd uitziende vrouw van ongeveer 50 jaar voor mijn deur stond, die een kleine kniebuiging voor mij maakte. Ik zei haar :”Mevrouw,ik ken u niet,wie bent u”. Ik kreeg geen antwoord en sloot daarop de deur. Ik ben er van overtuigd dat zij mijn beschermengel is, aan wie ik veel te danken heb.

  Reactie door michel van hulzen op 10 februari, 2013 om 13:39
 10. Op het graf van mijn opa en oma, de ouders van mijn vader, bloeide 1 roze bloem. Toen mijn vader ziek werd ben ik daar heen gegaan omdat ik weet dat zij mijn beschermengelen zijn. Ik zocht daar mijn troost en kracht om mijn vader te ondersteunen. Na 2 zware operaties kwam hij bij en toen hij helder was , was het eerste dat hij zei; “Ik zie een roze bloem!” Dat was in het ziekenhuis. Ik vond dit zo wonderbaarlijk. Er waren geen bloemen op zijn kamer. De bloem die hij bedoelde was die op het graf van zijn ouders en die had alleen ik gezien.
  Hij zag hem van boven af! Dat gaf me meer troost en kracht om hem te begeleiden naar zijn laatste dagen in dit lichaam.
  Zijn sterfdag blijft voor mijn bijzonder dag, wat ik die dag heb mee gemaakt kan ik nog niet beschrijven. Het is te bijzonder

  Reactie door tina op 14 februari, 2013 om 20:05
 11. Mijn zusje was een paar maanden overleden toen ik een ongeval kreeg. Een vrachtauto van rechts had me niet gezien en raakte mijn voorwiel . Heb haar bescherming toen ervaren. Ook in de twee jaar nekpijn die volgde . Nu onderga ik een zware behandeling en ik merk dat ik in een diepere laag van het leven ben komen te staan .

  Reactie door annelieke zuidema op 16 februari, 2013 om 03:11
 12. Hoe kan michel nr.7 alsnog contact krijgen met zijn bewaarengel?

  Reactie door Charles van Adrichem op 22 februari, 2013 om 14:13
 13. Hoi!
  Ik heb net een stukje over beschermengelen op mijn blog geschreven. Ik zou mijn beschermengel graag leren kennen. Heeft iemand tips voor mij? Http://www.terugnaarjezelf.blogspot.com

  Reactie door Diede op 10 augustus, 2013 om 12:30
 14. twee jaar geleden heft een man mij in zijn auto aangereden.was zwaargewond en ben tot op heden in zware therapie. waar was mijn beschermengel op dat moment.

  Reactie door mandy op 23 december, 2013 om 00:56
 15. Ik had ooit met vriendinnen een foto avondje, we hebben heel veel foto’s gemaakt en op 1 was een engeltje te zien. Het was heel bizar om te zien want ik keek de foto’s terug op mijn camera en toen zag ik het. We hebben de foto echt nooit bewerkt en zou graag willen weten wat het betekend heeft iemand een idee? Ik heb de foto op facebook gezet en hier is de link misschien kan iemand mij wat meer vertellen erover foto is van 5 jaar geleden maar kwam hem weer tegen en ben nogsteeds erg benieuwd wat het nou is. Ik hoop dat je de foto kan zien. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=809978855683347&set=a.599904330024135.149036.100000137214792&type=1&theater

  Reactie door Joaney op 1 maart, 2014 om 23:17
 16. Goede morgen
  Ik heb een vraag. Ik heb 16 jaar geleden een relatie gehad van twee jaar waarin ik dagelijks verkracht en mishandeld ben. Daarbij is mijn zwangerschap van 14 weken bruut verbroken.
  Nu 16 jaar later ben ik alles met heel veel lieve Hulp aan het verwerken. Ik heb heel sterk het gevoel dat mijn doodgeboren dochtertje me helpt. Mijn vraag is. ..kan zij mijn beschermengel zijn en zo ja. ..moet ik haar dan zien als kind of als volwassene…wat ze te zien krijgt is nl niet geschikt voor kinderogen. Hoop dat u me verder kan helpen.

  Reactie door Marijke Visser op 19 november, 2014 om 10:37
 17. Beste Marijke

  Wat heb je het zwaar gehad! Wees maar niet bang dat je dochtertje gekwetst wordt door je verleden. Als zij je beschermengel is dan weet ze alles van je en is zij je dochtertje en een wijze vrouw tegelijkertijd.

  Wanneer zij kind is, dan is er het houden van en de liefde maar niet alle verstoringen. Maar wanneer jij het zwaar hebt dan is zij jou beschermengel en een wijze vrouw die jou steunt en helpt. Dit maakt jullie band liefdevol voor eeuwig!

  Vriendelijke groet,
  Ria Stoutjesdijk

  Reactie door Ria Stoutjesdijk op 25 januari, 2015 om 12:31

RSS feed voor reacties op dit bericht  -  TrackBack URL

Plaats een reactie